Digital myndighetspost

Välj en digital brevlåda så får du post från Transportstyrelsen och andra myndigheter digitalt istället för på papper. Tjänsten är gratis och enkel att skaffa. Det enda du behöver är en e-legitimation.

För dig som föredrar att få din post digitalt istället för på papper så finns möjligheten att ansluta sig till en digital brevlåda. En digital brevlåda är säkrare än papperspost och e-post eftersom du loggar in med e-legitimation, till exempel med ditt BankID.

Det är tjänsten Mina meddelanden som erbjuder fyra olika digitala brevlådor. Oavsett vilken av brevlådorna du väljer får du din myndighetspost dit. I några av brevlådorna får du även post från företag. Skaffa den brevlåda du gillar bäst. Kom ihåg att välja att du vill ha post från Transportstyrelsen i din digitala brevlåda.

Det finns fyra olika digitala brevlådor som du kan välja mellan:

  • Kivra (post från myndigheter, kommuner och företag)
  • Digimail (post från myndigheter, kommuner och företag)
  • Min myndighetspost (post från myndigheter och kommuner)
  • E-Boks (post från myndigheter, kommuner och företag)

Transportstyrelsen skickar ut meddelande om körförbud samt beslut för trängselskatt och infrastrukturavgift digitalt. Även en eventuell tilläggsavgift för trängselskatt eller försenings- och tilläggsavgift för infrastrukturavgift skickas digitalt.

Mer information om digital brevlåda hittar du hos Mina meddelanden.

Frågor och svar om Mina meddelanden.