Drönare

 

""

Flyger du drönare? Då behöver du ha koll på vilka regler som finns och var det är ok att flyga. Här finns allt du behöver veta innan du ger dig ut för att flyga. Lägg gärna till den här sidan på din hemskärm i mobilen. Ha en säker flygtur!

Nya regler från 1 juli 2020

För att underlätta utvecklingen av drönare och samtidigt behålla den höga säkerheten i takt med att trafiken ökar, gäller nya drönarregler från och med den 1 juli 2020. Reglerna blir gemensamma inom hela EU.

Läs mer om de nya reglerna

Vi har tagit fram en digital guide för att göra det enklare för dig som har tänkt att använda drönaren, det vill säga flyga och/eller är ansvarig för drönaren, att veta vad som kommer gälla när de nya reglerna träder i kraft.

Övergångsregler för dig som redan har en drönare

I det nya regelverket introduceras nya krav på att drönare ska vara CE och C-märkta.

Har du, eller tänkt köpa, en äldre drönare som inte har någon C-märkning, och som du flyger med inom de begränsningar som finns i den öppna kategorin kan du ändå fortsätta flyga under speciella villkor från 1 juli 2020.

Mer information om övergångsreglerna

Kontakta oss om du har frågor om de nya reglerna

Du är varmt välkommen att ringa till oss om du har frågor om de nya reglerna. Du kan också ställa frågor till våra handläggare via vår chatt. Chatten hittar du ute på högerkanten på sidan.

Telefonnummer: 0771-779 779 
Öppettider: vardagar 9:00-11:00 och 13:00-15:00

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!