Drönare

 

""

Flyger du drönare? Då behöver du ha koll på vilka regler som finns och var det är ok att flyga. Här finns allt du behöver veta innan du ger dig ut för att flyga. Lägg gärna till den här sidan på din hemskärm i mobilen. Ha en säker flygtur!

Nya regler från 1 januari 2021

För att underlätta utvecklingen av drönare och samtidigt behålla den höga säkerheten i takt med att trafiken ökar, gäller nya drönarregler från och med den 1 januari 2021. Reglerna blir gemensamma inom hela EU.

Läs mer om de nya reglerna

Vi har tagit fram en digital guide för att göra det enklare för dig som har tänkt att använda drönaren, det vill säga flyga och/eller är ansvarig för drönaren, att veta vad som kommer gälla när de nya reglerna träder i kraft.

Övergångsregler för dig som redan har en drönare

I det nya regelverket introduceras nya krav på att drönare ska vara CE-märkning och C-klassning.

Har du, eller tänkt köpa, en äldre drönare som inte har någon C-klassning, och som du flyger med inom de begränsningar som finns i den öppna kategorin kan du ändå fortsätta flyga under speciella villkor från 1 januari 2021.

Mer information om övergångsreglerna

Kontakta oss om du har frågor om de nya reglerna

Du är varmt välkommen att ställa frågor till våra handläggare via vår chatt. Chatten är öppen vardagar mellan kl. 9.00 och 13.00.

Du hittar chatten ute på högerkanten på sidan.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!