Frågor och svar om registreringsskyltar

Den lilla enradiga skylten (300 x 110 mm) får endast användas om skyltutrymmet inte medger att den ordinarie skylten får plats.

Du kan ansöka hos Transportstyrelsen om att få den mindre skylten, om du anser att det finns skäl för att din bil ska få ha en sådan. Ansökan ska vara skriftlig och skyltutrymmets mått ska framgå. Bifoga ett tydligt foto av skyltutrymmet tillsammans med den ordinarie skylten, där förhållandet mellan skylten och skyltutrymmet framgår.

Skicka ansökan via vårt kontaktformulär eller med post till Transportstyrelsen, 701 81 Örebro

På vår sida om personlig skylt, som du når via länken nedan, kan du läsa om hur du skaffar en skylt, vilka tecken du får använda och vad skylten kostar.

Läs mer om personlig skylt.

Du kan beställa skyltar via vår e-tjänst på internet. Du måste legitimera dig med e-legitimation eller med din behörighetskod som finns på Del 1 av registreringsbeviset. Du når e-tjänsten via länken nedan.

Tänk på följande när du beställer en registreringsskylt:

  • Du kan inte välja typ av registreringsskylt utan du får den som är avsedd för ditt fordon.
  • Registreringsskyltarna kostar 62 kronor styck. Vi skickar en faktura separat.
  • Skyltarna skickas till den adress som den registrerade ägaren har i vägtrafikregistret.
  • Skyltarna är normalt framme efter tre arbetsdagar.
  • Du får samma registreringsnummer på de nya skyltarna som du har på de gamla.

Beställ registreringsskylt

Har du beställt en ny registreringsskylt för att den gamla skylten behöver bytas ut och du har den kvar? Förstör den gamla skylten så att den inte går att använda igen. Lämna den till sedan återvinningen.