Broavgift på Skurubron

Från och med den 1 oktober 2023 tas det ut en avgift för att köra över den nybyggda Skurubron som förbinder Stockholm med östra Nacka och Värmdö. Det kommer att kosta 4 kronor att passera över bron.

Avgiften kommer att tas ut alla dagar dygnet runt.

Passagetillfällena registreras automatiskt av en kamera när du kör förbi betalstationen vid bron och du får en inbetalningsavi i efterhand från oss.

Infrastrukturavgift tas ut för personbilar, lastbilar och bussar. Det gäller även utländska fordon. Däremot tas inte någon infrastrukturavgift ut för

  • motorcyklar
  • utryckningsfordon
  • EG-mobilkranar
  • diplomatfordon 
  • bussar med en totalvikt av minst 14 ton.

Transportstyrelsen ansvarar för att hantera broavgiften. Det är Nacka kommun och Trafikverket som har beslutat att bron delvis ska finansieras genom broavgift och vilken avgift det ska vara. På Trafikverkets webbplats kan du läsa mer om brobygget och hur bron finansieras.

Läs om arbetet med nya Skurubron på Trafikverkets webbplats.

Förbered dig för att kunna betala

Vet du att du kommer att åka över nya Skurubron med ett fordon som du ska betala broavgift för? I så fall kan du redan nu förbereda dig för att kunna betala. Då minskar du risken för onödiga försenings- och tilläggsavgifter.

Om du tidigare anmält betalningssätt för broavgift för att åka över Motalabron eller Sundsvallsbron, behöver du inte göra en ny anmälan.

Här kan du läsa om vilka olika betalningssätt som finns och hur du kan anmäla det.

Läs om betalning och avisering av infrastrukturavgift.

Brukar du betala trängselskatt?

Broavgift (infrastrukturavgift) är en separat avgift och inte detsamma som trängselskatt. De regleras genom olika lagar och hanteras därför genom olika system.

Det innebär följande:

  • Du som ska betala både trängselskatt och broavgift kommer att få separata avier.
  • Har du redan anmält ett betalningssätt för trängselskatt och vill betala broavgiften på samma sätt, exempelvis autogiro? Då behöver du anmäla betalningssätt för broavgiften. Det sker inte automatiskt.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!