Betala trängselskatt via e-avi

Om du vill ha e-avi för trängselskatt anmäler du hos din internetbank att du vill få avin för trängselskatt elektroniskt via bankens tjänst e-faktura.

Du anmäler hos din internetbank att du i fortsättningen vill få avin för trängselskatt elektroniskt via bankens tjänst e-faktura. Vi skickar då avin direkt till din internetbank i stället för med vanlig post eller en digital brevlåda. Tänk på att du måste betala e-avin själv som en vanlig faktura. Den är inte att förväxla med autogiro.

Observera att om du önskar avsluta din e-avisering gör du det genom att kontakta ditt bankkontor eller din internetbank. Gäller det bankbyte bör du göra det med hjälp av den nya banken för att undvika uppehåll i aviseringen.

Kom i håg att du som fordonsägare själv ansvarar för att betala trängselskatten i tid, även om du inte har fått någon avi.

Vad kan jag få som e-avi? 

Det är bara det månatliga skattebeslutet för trängselskatten som vi kan skicka med e-avi. Vid tilläggsavgift för trängselskatt kommer en pappersavi att skickas hem till dig. Om du har samlingsdebitering, kommer den också i fortsättningen att skickas via vanlig post eller digital brevlåda.

Observera att din anmälan inte gäller för andra skatter (till exempel fordonskatt), tilläggsavgifter eller andra avgifter. Om du även vill ha fordonskatt på e-avi får du anmäla det separat.
Fordonsskatt på e-avi 

Vem kan anmäla sig för e-avi?

För att tjänsten ska kunna användas krävs det att den som står som ägare till fordonet är samma person som är kund hos banken. Fordonsägarens personnummer eller organisationsnummer måste alltså överensstämma med den som har internetbanken.

E-avi omfattar alla de fordon som du är registrerad ägare till. Om du köper ett nytt fordon, kommer det automatiskt att omfattas så snart uppgifterna finns registrerade i Transportstyrelsens vägtrafikregister.

Läs mer om vilka banker som erbjuder e-faktura.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!