Boka resa

Du kan boka din resa på flera sätt och det rekommenderas att du bokar din biljett så tidigt som möjligt.

Du kan anlita en särskild resebyrå eller bokningsagent. Det är viktigt att du informerar resebyrån om dina särskilda behov i samband med bokningen, så att önskemålen skrivs in i bokningen. För att vara säker på att dina önskemål har blivit dokumenterade bör du begära en skriftlig bekräftelse på bokningen.

Att boka en resa via internet är i normala fall inte möjligt för personer som har särskilda behov. Detta beror på att flygbolagen kräver att information om assistansbehovet läggs in i deras bokningssystem, något som de flesta system för internetbokning saknar stöd för i dagsläget.

Om du ändå väljer att boka din resa via internet är det viktigt att du även kontaktar flygbolaget för att anmäla ditt assistansbehov.

Förbokning

Det rekommenderas starkt att du bokar din biljett så tidigt som möjligt, gärna 7 dagar i förväg eller mer. Boka allra senast 48 timmar innan du har planerat att resa. På så sätt kan du försäkra dig om att den assistans du behöver finns tillgänglig.

Vissa flygbolag kan bara ta emot ett begränsat antal passagerare med funktionsnedsättningar vid varje flygning. Antalet begränsas av flygplanets storlek och nivån av service som passageraren kräver. Om du bokar tidigt ökar chanserna att resa när du själv önskar.

Om du behöver avboka din plats bör du meddela flygbolaget detta så tidigt som möjligt, så att din plats kan användas av en annan resenär. 

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!