Planera och boka din resa

För att allt ska gå smidigt och för att din resa ska bli så lugn och bekväm som möjligt finns det några saker att tänka på redan när du planerar och bokar din resa. Se till att du har all information du behöver innan du slutför din bokning.

Var realistisk när det gäller dina egna behov, särskilt om du inte kan gå långa sträckor utan hjälp. Avstånden mellan incheckningen och gaten kan vara väldigt långa. Kontrollera att flygbolaget eller resebolaget har möjlighet att tillgodose dina behov.

Kontakta flygbolaget eller resebolaget och se till att de förstår och kan möta dina särskilda behov. Utgå inte ifrån att det kommer att finnas assistans om du inte har sagt till i förväg. Att beställa assistans minst 48 timmar innan avresan är det säkraste sättet att få rätt service.

Utgå inte ifrån att personalen vet vilket som är det bästa sättet att lyfta eller förflytta dig. Om de inte frågar, så tala om det för dem! Även om assistanspersonalen i alla europeiska länder ska ha fått utbildning i lyftteknik etc. så är det alltid bäst att informera dem om dina särskilda behov och vad som fungerar bäst för dig

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!