Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

568 nyhetsartiklar

Åk säkert på studentflaket

Nu stundar snart studenternas lyckliga dag och för många är flakåkning ett givet inslag. Men för att det ska bli ett uppskattat minne är det viktigt att det sker på ett säkert sätt. Det finns flera regler som måste följas för att det ska vara tillåtet.

Publicerades 2024-05-24

Snöskoterutbildare får tillståndet återkallat

En snöskoterutbildare har överskridit antalet tillåtna deltagare per utbildningstillfälle rejält: ”Det är allvarligt och kan innebära att elever inte får nödvändiga kunskaper och färdigheter. Eleverna har rätt att få goda förutsättningar för att klara de krav som ställs för att köra snöskoter på ett säkert sätt,” säger Björn Strandh, sektionschef vid Transportstyrelsen.

Publicerades 2024-05-23

Nya regler för bussförare som kör beställningstrafik

I dag, den 22 maj, införs nya regler om kör- och vilotider vid tillfällig persontrafik: "De nya reglerna ska passa den här typen av verksamhet bättre. Flexibiliteten i regelverket ökar så att transportföretagen i högre grad ska kunna tillgodose passagerarnas önskemål om till exempel uppehåll eller förändrad färdväg," säger Samuel Höök, utredare vid Transportstyrelsen.

Publicerades 2024-05-22

Prognosen för flyget skrivs ner

Flygets återhämtning efter pandemin har tappat fart och trenden ser ut att hålla i sig även under 2024. Stora skillnader finns dock mellan inrikes- och utrikesflyget. Det visar Transportstyrelsens nya passagerarprognos för åren 2024-2030, som därmed skrivs ner.

Publicerades 2024-04-29

Tågutbudet på samma nivåer som innan pandemin

Tågutbudet är tillbaka på samma nivåer som före pandemin. Under 2023 ökade det långväga tågutbudet med 7 procent och är därmed tillbaka på samma nivåer som före pandemin. Det framkommer i Transportstyrelsens nya rapport Utveckling av utbud och priser på järnvägslinjer i Sverige 1990-2023.

Publicerades 2024-04-24