Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Luftfart

181 nyhetsartiklar

Unika drönarflygningar i Östergötland

I dagarna genomförs flera demonstrationer med drönare i Östergötland. Det är en del i en europeisk satsning. På Linköpings flygplats visas ny teknik för ett säkrare luftrum upp och mellan Linköping och Norrköping flyger en drönare lastad med tio kilo last. För att flygningarna ska kunna genomföras har Transportstyrelsen upprättat tillfälliga restriktionsområden för övrig luftfart och utfärdat operativa tillstånd för drönaroperatörerna.

Publicerades 2022-10-05

Flygets återhämtning saktar in

Passagerartrafikens återhämtning efter pandemin mattas tillfälligt av under nästa år. Ett oroligt omvärldsläge och en förväntad lågkonjunktur ligger bakom bedömningen i Transportstyrelsens nya passagerarprognos för åren 2022-2028.

Publicerades 2022-10-03

Klart med ny it-direktör på Transportstyrelsen

Den 3 oktober tillträder Linn Myhrman uppdraget som it-direktör vid Transportstyrelsen. Hon kommer närmast från en tjänst som it-chef vid Stockholms universitet. Dessförinnan har hon haft ett antal chefsbefattningar på Skatteverket och även arbetat som konsult. Linn har bland annat en examen i informatik från Mälardalens högskola.

Publicerades 2022-08-23

Kraftig ökning av flygpassagerare

Resenärerna fortsätter att återvända till de svenska flygplatserna. Det visar statistik för årets andra kvartal.

Publicerades 2022-08-09

Höjda avgifter föreslås från 2023

Transportstyrelsen föreslår ett stort antal justerade avgifter från 2023, en del sänkningar men i huvudsak handlar det om höjningar. Ett par exempel på förslag till höjning är avgifterna för att ta ett drönarkort och för att registrera sig som operatör medan en sänkning föreslås för vägtrafikregisteravgiften.

Publicerades 2022-06-21