Anna Berggrund är avdelnings-direktör för Fordonsinformation

2023-07-03

Porträttbild på Anna Berggrund Anna Berggrund har utsetts till direktör för avdelning Fordonsinformation. Bild: Josefine Bäckström

Anna Berggrund har utsetts till direktör för avdelning Fordonsinformation. Hon har sedan februari varit tillförordnad direktör för avdelningen men tillträder som direktör tills vidare från och med den 1 juli 2023.

– Jag känner mig både stolt och hedrad över att ha fått förtroendet att fortsätta leda avdelningen Fordonsinformation framåt. Medarbetarna besitter otroliga mängder kunskap och det är kul att få vara en del av den här verksamheten. Avdelningen ansvarar för många viktiga uppdrag som påverkar stora mängder människor i deras vardag, säger Anna Berggrund.

Anna Berggrund har en bakgrund som statsvetare med en magister i statsvetenskap från Örebro Universitet. Hon har lång erfarenhet av arbete på Transportstyrelsen med chefsuppdrag inom avdelningarna Körkort, Väg och järnväg samt Fordonsinformation.

Anna började sin anställning på myndigheten i samband med att Transportstyrelsen övertog Länsstyrelsernas körkortsverksamhet 2010. Hon har sedan dess varit på myndigheten, förutom 2021-2022 då hon innehade en tjänst som informationsförsörjningsdirektör på Örebro kommun. Hon har sedan 2022 haft uppdraget som biträdande avdelningsdirektör för avdelningen Fordonsinformation.

– Anna har en gedigen kunskap om stora delar av Transportstyrelsens verksamhet. Jag känner mig säker på att hennes kompetens och erfarenheter blir en tillgång för myndighetens ledning, säger Transportstyrelsens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam.