Att resa med funktionsnedsättning

På dessa sidor har vi samlat information om saker som personer med funktionsnedsättning eller nedsatt rörlighet bör tänka på i samband med flygresor eftersom de ofta behöver planera resan extra noggrant.

Informationen vänder sig främst till dig som har nedsatt rörlighet på grund av någon form av fysiskt funktionshinder (sensoriskt eller motoriskt, bestående eller tillfälligt), psykiskt funktionshinder eller funktionsnedsättning eller på grund av annat funktionshinder eller ålder kräver lämplig uppmärksamhet och anpassning av de tjänster som är tillgängliga för alla passagerare.

Det finns även information för dig som har astma och/eller allergi.

Flygresor och covid 19-pandemin

Spridningen av coronaviruset har haft stor påverkan på luftfarten. I vissa delar av världen har flygtrafiken helt eller delvis stått stilla på grund av nationella restriktioner. Vi har tagit fram information om vad du behöver tänka på inför nästa flygresa. 

Att tänka på vid flygresor med anledning av covid 19-pandemin

Inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark

Regeringen har fattat beslut om att inskränka möjligheten att resa till Sverige från Storbritannien och Danmark. Beslutet gäller tills den 21 januari 2021 eller till annat medges.

Nyhet 2020-12-22: Inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!