Resenärsinformation

Här finns information som är viktig för dig som ska ut och resa med flyg. En stor del av innehållet handlar om vad som är tillåtet att ta med i bagaget.

Flygresor och covid 19-pandemin

Spridningen av coronaviruset har haft stor påverkan på luftfarten. I vissa delar av världen har flygtrafiken helt eller delvis stått stilla på grund av nationella restriktioner. Vi har tagit fram information om vad du behöver tänka på inför nästa flygresa. 

Att tänka på vid flygresor med anledning av covid 19-pandemin

Inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark

Regeringen har fattat beslut om att inskränka möjligheten att resa till Sverige från Storbritannien och Danmark. Beslutet gäller tills den 21 januari 2021 eller till annat medges.

Nyhet 2020-12-22: Inreseförbud till Sverige från Storbritannien och Danmark

Populära sidor

Vätska i handbagaget och förbjudna föremål

Det är viktigt att känna till vilka regler som gäller för vad du får packa i handbagaget och i det incheckade bagaget. Det finns till exempel regler för hur mycket vätska du får ha i ditt handbagage.

Vad som räknas som vätska och hur dessa ska vara förpackade kan du läsa mer om på sidan som beskriver reglerna för vätskor i handbagaget.

Fler föremål och ämnen som inte är tillåtna att ta med ombord

På sidan vad får jag ta med ombord?  finns information om vilka föremål och ämnen som är förbjudna eller tillåtna ombord på ett flygplan och vilka restriktioner som finns för dem.

Informationen fungerar som ett stöd för dig redan när du packar din väska (både handbagaget och det incheckade bagaget). 

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!