Jobba inom it

Hos oss får du chans att skapa och modernisera unika system. Miljontals medborgare, företag och organisationer är beroende av oss dygnet runt, året om. På it-avdelningen får du en central roll och utgör ett viktigt strategiskt och operativt stöd för all verksamhet till sjöss, på land och i luften.

Just nu står vi inför ett av våra mest spännande utvecklingsuppdrag och det största i myndighetens historia. Vi ska börja bygga ett nytt, modernt och robust vägtrafikregister – ett samhällsviktigt system som måste vara tillgängligt dygnet runt och året om för att försörja myndigheter, branscher, företag och medborgare med information om fordon, dess ägare och körkortsinnehavare.

Hos oss får du möjlighet att bidra med din kompetens, bygga nytt och utveckla vår verksamhet.

Förutom att vi bygger ett nytt vägtrafikregister arbetar vi även med viktiga uppdrag som att etablera egen it-drift och utveckla vårt långsiktiga it-säkerhetsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Visa lediga it-jobb

Det finns flera anledningar att jobba hos oss

Hos oss använder vi den senaste tekniken där du och din förmåga att hitta lösningar bidrar till utvecklingen. Vi har ett arbetsklimat där dina idéer får ta form. Vi arbetar agilt, involverar medarbetarna och driver utvecklingen tillsammans.

Vi utvecklar vår it-infrastruktur och våra e-tjänster för att de ska bli ännu snabbare, bättre och enklare att använda. Det innebär att vi måste hitta nya arbetsformer – där du kan få vara med och påverka hur vi går vidare.

Stort ansvar

It utgör ett viktigt stöd för verksamheten inom Transportstyrelsen. Därför ställs det höga krav på vårt arbete – det gör också att du som medarbetare ges ett stort ansvar.

Vi erbjuder en mängd e-tjänster för att göra vardagen enklare för privatpersoner och företag. Till de populäraste hör att beställa registreringsbevis, söka fordonsuppgifter, ställa av eller ställa på fordon eller att ansöka om körkortstillstånd. Våra it-system används av många företag inom till exempel bilhandeln, besiktningsbranschen, försäkringsbranschen men också av andra myndigheter. Vi gör det möjligt för dem att vara effektiva och använda sina resurser på bästa sätt.

Att vara medarbetare hos oss

Att vara chef hos oss

Dina kollegor

Vi har alla olika bakgrund, erfarenhet och utbildning – det tycker vi är en styrka. Här får du inspireras av några av dem.

Det här innebär mitt jobb

Jag jobbar som it-arkitekt på sektionen Integration Center inom avdelning It. Vi ser till att olika interna och externa system växlar data med varandra.
Till exempel så använder våra kunder som exempelvis Bilfirmor, Polisen, Skatteverket och så vidare använder olika tekniska lösningar och plattformar, och vi tar fram lösningförslag så att de olika tekniska lösningarna och plattformar kan utbyta information med varandra.

Det bästa med mitt jobb på Transportstyrelsen

Att du tillhör ett stort och stabil sällskap, jag får jobba med teknikintresserade personer, har omväxlande arbetsuppgifter, har tillgång till kompetensutveckling och även möjlighet att bytta roll inom myndigheten.

Det här visste du inte om mitt jobb

Att vi jobbar i grupp och det finns många spetskunskaper i grupper. Detta gör att man lätt får hjälp från varandra och känner aldrig sig ensam.

Därför vill jag bli din kollega

Du kommer att ge mig en ny synvinkel på såna saker som numera är vardag för mig. Du kommer med erfarenheter som jag kan dra nytta av och jag kan vidareföra och dela mina erfarenheter och idéer med dig.

Det här innebär mitt jobb

Jag jobbar som utvecklare inom trängselskatteområdet, vi jobbar med förvaltning och förbättring av nuvarande trängselskattesystem. Just nu utvecklar vi ett undantag för trängselskatt för de boende i Backaområdet i Göteborg. Vi arbetar i ett agilt-team på ca 10 personer bestående av både utvecklare, kravare och testare. Vårt team ansvarar för att trängselskatte- och infrastrukturavgiftspassager kommer in i beslutssystemet och bearbetas utifrån uppsatta regler för att i slutändan resultera i skatt- och avgiftsbeslut.

Det bästa med mitt jobb på Transportstyrelsen

Det är omväxlande arbetsuppgifter, den ena dagen är inte den andra lik, stimulerande med många olika tekniker. Teknikutvecklingen går snabbt framåt så vi jobbar kontinuerligt med kompetensutveckling. Vilket är väldigt utvecklande.

Det finns ett stort intresse från allmänheten för det här området så det känns som vårt arbete gör nytta och uppgifterna efterfrågas. Väldigt trevliga arbetskamrater. Ett roligt gäng som har kul ihop. Som ny är det lätt att komma in i gemenskapen.

Det här visste du inte om mitt jobb

Under en månad skickar vi ut ca 1,2 miljoner svenska skattebeslut vilket resulterar i en intäkt på cirka 230 miljoner.

Därför vill jag bli din kollega

Det är alltid roligt med nytt folk i teamet, som kommer in med nya idéer och vi kan lära oss nya saker av varandra.

 

Det här innebär mitt jobb

Jag jobbar som systemutvecklare inom trängselskatt- och infrastrukturavgifter där mina arbetsuppgifter är att förvalta och utveckla befintligt IT-system. Jag arbetar i ett agilt team på cirka 10 personer, testare kravare och utvecklare. Teamet ansvarar för att alla passager för trängselskatt och infrastrukturavgifter bearbetas i systemet för att till slut resultera i skatt- eller avgiftsbeslut. Just nu utvecklar vi en undantagsregel av trängselskatt för boende i Backaområdet i Göteborg.

Det bästa med mitt jobb på Transportstyrelsen

Det är omväxlande arbetsuppgifter, den ena dagen är inte den andra lik. Trängselskattesystemet är uppbyggt med många olika tekniker så utvecklingsarbetet blir omväxlande och utvecklande. Kompetensutveckling är en ständigt pågående punkt som gör jobbet roligt eftersom teknikutvecklingen går snabbt. Det vi gör har även stort intresse från allmänheten och det vi arbetar med bidrar till allmännytta.

Teamet består av många väldigt trevliga arbetskamrater, högt i tak och vi har kul ihop. Som ny är det lätt att komma in i den goda gemenskapen.

Därför vill jag bli din kollega

Det är alltid roligt med nytt folk som kommer in med nya idéer i teamet. Vi kan lära oss många nya saker av varandra.

Det här innebär mitt jobb

Just nu har jag ett uppdrag som strategisk testledare för ett samling projekt. Uppdraget går ut på att strategiskt leda och operativt stötta testledare i projekten. Dessutom arbetar jag med verksamhetsutveckling, dels som representant för testdisciplinen i IT-avdelningens verksamhetsutveckling men också inom själva testfunktionen.

Det bästa med mitt jobb på Transportstyrelsen

Att storleken på och komplexiteten av vår verksamhet och IT ständigt presenterar mig med nya utmaningar i mitt arbete och att jag hela tiden får utvecklas och lära mig. I min roll som testledare har jag också stora möjligheter att påverka testarbetet på myndigheten. Det tycker jag är roligt och givande.

Det här visste du inte om mitt jobb

Ingen dag är den andre lik. Som testledare får jag bland annat ta mig an rollen som visionär, kurator, ambassadör, coach och praktiker. Som testledare arbetar man med både människor och teknik.

Därför vill jag bli din kollega

Som testfunktion har vi alltid mycket att göra och det finns många spännande utmaningar att ta sig an. Vi behöver dig och dina erfarenheter i detta arbete.

Det här innebär mitt jobb

Jag arbetar som testare inom fordonstekniska uppgifter, vi jobbar med förvaltning och  utveckling (införa lagförändringar och ny funktionalitet) i våra it-system. Vi arbetar i ett agilt- team som består  av både  utvecklare och testare, totalt i teamet är vi 8 personer.

Vårt team ansvarar för all hantering av ett fordon, vi kallar det fordonets ”livscykel” från att den föds tills den avregistreras (dock ej skatter och avgifter).

Det bästa med mitt jobb på Transportstyrelsen

Att man arbetar ihop som ett team, man löser saker tillsammans, man par- testar/programmerar ihop vilket ger resultat för kompetensöverföring.  Man har varierande arbetsuppgifter och ingen dag är likt de andra. 

Det här visste du inte om mitt jobb

 På vår avdelning jobbar man i agila-team där man få ta ett stort ansvarar för leverera och planerade sitt dagliga arbete utifrån de uppdrag teamet jobbar med. 

Därför vill jag bli din kollega

Vi behöver dig då det finns mer att förbättra och utvecklas, och tillsammans  med  dig blir vi ännu mer starkare och stoltare samhällsbyggare.

 

Det här innebär mitt jobb

Att arbeta som kravanalytiker på Transportstyrelsen kan vara utmanande på olika sätt. Det krävs att man är insatt och har en god förståelse för den verksamhet man är tänkt att stödja. Det mest positiva med att arbeta som kravanalytiker är att det är varierande arbete. Här får vi möjligheten att kombinera it-intresse med att få en förståelse för Transportstyrelsens verksamhetsområden som är intressanta på många sätt och vis. Jag som kravanalytiker trivs med att arbeta socialt och har en drivkraft för att förbättra, stödja och tillgodose de lagkrav som ställs på myndigheten i de olika verksamhetsområdena vi verkar för.

Det bästa med mitt jobb på Transportstyrelsen

Vi får möjligheten att arbeta tillsammans med olika roller inom it såsom arkitekter, testare och utvecklare. Tillsammans ansvarar vi för att dokumentation tas fram som beskriver Transportstyrelsens it-stöd på en arkitekturell och funktionell nivå. Det gör vi för att nya analyser, behov och krav ska bli enklare att skapa i framtiden.

Därför vill jag bli din kollega

Transportstyrelsens arbete upphör aldrig att utvecklas och vi söker alltid medarbetare som kan tillföra positiv energi till arbetet. Varierande erfarenheter kan vi aldrig ha för mycket av och tillsammans med ett genuint it-intresse kan du trivas hos oss.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!