Jobba hos oss

Vi arbetar med många spännande och samhällsviktiga frågor. Med ansvar för att bidra till utvecklingen av den svenska transportsektorn skapar vi samhällsnytta och arbetar med frågor som gör skillnad – oavsett om det är till sjöss, på land eller i luften. Tillsammans möjliggör vi morgondagens resor och transporter.

Vi ska bli fler och behöver dig!

Vi står just nu inför ett av våra mest spännande utvecklingsuppdrag och det största i myndighetens historia. Vi ska börja bygga ett nytt, modernt och robust vägtrafikregister – ett samhällsviktigt system som måste vara tillgängligt dygnet runt och året om för att försörja myndigheter, branscher, företag och medborgare med information om fordon, dess ägare och körkortsinnehavare.

Vi håller också på att etablera egen it-drift och utveckla vårt långsiktiga it-säkerhetsarbete.

Därför behöver vi bli fler och förstärka med en rad olika kompetenser främst inom it och verksamhetsutveckling. Närmaste året ser vi ett behov att rekrytera omkring 100 nya medarbetare och följande år är det samlade behovet lika stort.

Välkommen att bli en i vårt lag!

Våra lediga jobb

Vi söker dig som vill arbeta för att möjliggöra morgondagens resor och transporter. Välkommen att bli en i vårt lag!

Visa lediga jobb Visa lediga it-jobb

Våra förmåner

Som medarbetare hos oss erbjuds du ett hållbart arbetsliv med flexibel arbetstid, friskvårdstimme varje vecka och mer semester än hos många andra arbetsgivare. Läs mer nedan!

Som medarbetare på Transportstyrelsen får du en individuell och marknadsanpassad lön. 

Vi har flextid, men du måste naturligtvis hålla dig inom vissa ramar och anpassa dig till dina arbetsuppgifter. Vi har också ledigt vissa klämdagar - antalet varierar från år till år.

Hos oss har du mer semester än hos många andra arbetsgivare. Du får 28, 31 eller 35 dagar per år beroende på hur gammal du är. Du får också betald semester redan första året du är anställd.

Du har dessutom möjlighet att göra vissa enskilda överenskommelser med din chef. Tanken är att du ska kunna påverka din arbetssituation genom att göra ett personligt val. Överenskommelsen kan till exempel innebära att du får en högre lön i utbyte mot färre semesterdagar, att du byter lön mot fler semesterdagar eller att du satsar mer på pensionen.

Att du fortsätter utvecklas är viktigt för oss. Varje år gör du och din chef därför en utvecklingsplan där ni kommer överens om vilka uppdrag och arbetsuppgifter som är eller ska bli aktuella framö­ver. Planen handlar också om dina utmaningar och vad du själv behöver göra för att utvecklas. Vi har dessutom ett stort utbud av interna utbildningar som ger dig stöd i ditt arbete. Kompetensutveckling är också en naturlig del i det vardagliga arbetet genom samarbetet med kollegor med andra arbetsuppgifter i exempelvis arbetsgrupper och projekt.

Om du studerar på fritiden kan du få ledigt för att ta examen eller för att skriva en tenta. Du kan också söka bidrag för kurs- och terminsavgifter och litteratur.

För oss är det viktigt att du mår bra. Du får därför ett friskvårdsbidrag på 2000 kronor per år. Dessutom får du använda en timme av arbetstiden varje vecka för friskvård. För alla anställda finns det även möjlighet till fritidsaktiviteter genom våra fritidsföreningar.

Om du skulle blir sjuk så får du viss ersättning för dina besök hos läkare, psykolog och sjukgymnast. Du får också ersättning för kostnaden du haft för vissa läkemedel, om du omfattas av högkostnadsskyddet. Som statligt anställd får du dessutom, genom avtal, högre sjukersättning under en viss period.

Du kan också få samtalsstöd om du hamnar i en kris, en konflikt eller får andra problem oavsett om de beror på arbetet eller är privata. Du kan även få rådgivning i ekonomiska och juridiska frågor.

När du blir förälder får du ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar ut. Du kan också arbeta deltid ända till ditt barn fyller 12 år.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!