Rapportera utbildning för AM - moped klass I

Den som anordnar utbildning för behörighet AM ska omgående rapportera till Transportstyrelsen när en elev har genomgått utbildningen. Här kan du rapportera genomförd utbildning för AM - moped klass I om du ansökt och beviljats tillstånd av Transportstyrelsen att bedriva utbildning för behörighet AM.

Utbildning måste finnas registrerad vid prov

Intyg om genomförd utbildning godtas ej längre vid förarprov utan utbildningen måste finnas registrerad hos Transportstyrelsen. Finns inte utbildningen registrerad vid provtillfället riskerar eleven att bli avvisad från provet.

Så här rapporterar du i olika steg

  1. Val av utbildningsanordnare. Om du har möjlighet att rapportera Utbildning AM för flera organisationer får du först välja vilken du vill rapportera för. Klicka på Nästa.
  2. Ange personnummer på person som genomfört godkänd Utbildning AM. Ändra utbildningsdatum om du inte rapporterar för innevarande dag. Klicka därefter på knappen "Lägg till". Om något är fel visas direkt ett felmeddelande om detta. Personen läggs inte till, men de personer som eventuellt redan fanns i listan ligger kvar. Om något ser fel ut i listan kan du ta bort den raden genom att klicka på länken Ta bort i slutet av den aktuella raden.
  3. Klicka på rapportera för att rapportera in utbildningen till Transportstyrelsen.

Välj sedan att logga ut eller Rapportera fler.

Om du vill rapportera elever via fil

Istället för att ange alla elever för hand kan du välja att rapportera in elever via fil.

  1. För att aktivera funktionen klickar du på ladda upp fil med deltagare.
  2. Klicka på välj fil och hämta aktuell fil på din enhet. Klicka sedan på Ladda upp fil.
  3. Systemet bearbetar filen och lägger till personerna från filen i samma lista som de manuellt inmatade personerna. Om det är problem med någon post visas den istället i en fellista och du kan välja att mata in den enligt instruktionerna ovan istället.
  4. Det går utmärkt att blanda filinmatning med manuell inmatning, och även att ladda upp flera filer efter varandra.
  5. Om någon av posterna som läggs till i listan är fel kan den tas bort genom att klicka på länken Ta bort. Observera att den inlästa filen inte modifieras av Transportstyrelsen på något sätt.

Exempel på XML-fil

Om något går fel vid registreringen

Om du upptäcker att något blivit fel efter att ha godkänt registreringen, då behöver du kontakta Transportstyrelsens kundtjänst för körkortsfrågor på telefonnummer

Rapportera utbildning för moped klass 1 (AM)

Sök tidigare inrapporterade utbildningar

I tjänsten "Sök rapporterade utbildningar - utbildare för moped, snöskoter och terränghjuling" hittar du de utbildningar som du tidigare har rapporterat in till Transportstyrelsen.

Sök rapporterade utbildningar - utbildare för moped klass I (AM), snöskoter och terränghjuling

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!