Problem vid inloggning

Här finns en sammanställning av de vanligaste scenarion där problemen eventuellt kan uppstå vid inloggning till våra e-tjänster med hjälp av användarnamn och lösenord.

Frågor och svar

Titta i brevet som skickats ut (via e-post eller fysiskt brev) och försäkra om att du anger det NYA användarnamnet och lösenord som genererats.

Inloggningsuppgifter Transporstyrelsen

Klicka på bilden för högre upplösning.

Det gamla användarnamnet som du tidigare använt går inte att använda i det nya systemet. Det har skapats ett helt nytt system för inloggning och det kräver att man anger det nya användarnamn och lösenord som genererats och skickats ut till dig.

Lösenordet som genererats kan har tolkats felaktigt. Vissa tecken kan uppfattas som en 0 (siffra) fast det egentligen är ett stort O (bokstav). Detsamma gäller exempelvis litet L som kan uppfattas som siffran 1.

Exempel:
1lz1l = 1(etta)l(litet L)z1(etta)l(litet L)

Ett tips är att använda ett annat verktyg likt notepad att skriva ner lösenordet i först för att kontrollera mot det utskickade och sen kopiera den texten till lösenordsrutan.

När man kopierar lösenordet från e-post utskicket så finns det en chans att man fått med ett mellanslag (blanksteg) i slutet av lösenordet som inte ska finnas med.

Exempel:
S35D/kL2aEoVnE#jOL 

Lösenordet ovan har ett mellanslag som inte syns. Markerar man raden så kommer mellanslaget med.

För att försäkra sig om att man kopierat enbart lösenordet så kan man först klistra in lösenordet man kopierat i ett annat verktyg likt Notepad och kontrollera att man inte har ett mellanslag i slutet av lösenordet genom att använda piltangenterna och stega sig igenom lösenordet till slutet och se till att det inte finns något mellanslag på slutet.

Har Ni registrerat Er i det NYA systemet. Det går inte att återställa lösenordet från det gamla systemet utan man måste först registrera sig i detta nya system som sjösattes 2017-03-15. Har Ni inte veterligen loggat in i systemet sedan dess så behöver man troligtvis registrera om sig i systemet. Klicka på länken "Registrera konto" där man anger sitt personnummer och e-postadress så länkas ditt gamla konto ihop med det nya samt nya inloggningsuppgifter skickas ut.

Upplever du andra problem med din inloggning som inte står med ovan? Ring vår support på 0771-55-95 00.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!