Vem kan ansluta sig?

Kategori Avsedd för
1. Sökning med registrerings- eller organisationsnummer. Fordonsdata och persondata inklusive personnummer lämnas ut i svaret. Företag som i sin verksamhet hanterar fordon och behöver informationen för att kunna säkerställa identiteten på fordon och fordonsägare. Till exempel: bilhandlare, bilskrotare, stora vagnparksägare, juridiska instanser, parkeringsbolag, försäkringsbolag/mäklare, företag som arbetar med bilglas och bilbärgare.
2. Sökning med registrerings- eller organisationsnummer. Fordonsdata och persondata lämnas ut, men uppgift om personnummer utelämnas i svaret. Företag som behöver information om fordon och fordonsägare, men inte uppgift om personnummer. Till exempel: banker och bilverkstäder. 
3. Sökning med personnummer. För denna tjänst krävs ett särskilt medgivande från Transportstyrelsen.  Socialtjänsten, Försäkringskassor, Invandrarnämnder och Inkassobolag.
4. Sökning på körkortsuppgifter. Sökning med personnummer och körkortets upphör att gälla-datum. Uppgift om körkortsklass, körkortets giltighet och eventuell förlustanmälan lämnas i svaret. Gäller endast för provkörning och fordonsuthyrning. Bilhandlare och
fordonsuthyrare.

 

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!