EDI för trängselskatt

EDI gör det möjligt för oss att skicka skatteavier elektroniskt. Tekniken är ett led i att förenkla hanteringen både för oss som avsändare och för våra mottagare.

Ni kan även göra en anmälan om EDI för fordonsskatt.

Vad är EDI?

EDI, Electronic data interchange, är ett alternativ till pappersavier. Hanteringen blir elektronisk hela vägen – från oss, genom vår VAN-operatörs fakturaväxel och till de som anmält sig till EDI.

Vid eventuella tilläggsavgifter och/eller påminnelser på grund av utebliven betalning kommer vi att sända via digital brevlåda eller per post.

Peppol BIS Billing som filformat

Vi använder Peppol BIS Billing som standardformat för den elektroniska avin. Peppol BIS Billing är ett format som följer den europeiska normen för enkel elektronisk utväxling av fakturor. Det är en formatmall som skapats för att användas i Peppols nätverk.

Fakturareferens

Transportstyrelsens avier för beslut om trängselskatt baseras på uppgifter som finns i vägtrafikregistret och inte ett reskontrasystem, vilket innebär att vi inte kan ange särskilda fakturareferenser/beställarreferenser.

Anmälan om avisering av trängselskatt via EDI

Er anmälan ska innehålla ert organisationsnummer och/-eller det filialnummer som det gäller samt ert PEPPOL-ID. Var tydlig med om ditt ärende gäller trängselskatt och/-eller fordonsskatt.

För att anmäla avisering via EDI eller om ni har frågor kan ni kontakta oss via e-post på kundtjanst-EDI@transportstyrelsen.se.

Om ni även önskar att få en samlingsavisering istället för singelavisering kan ni ansöka om samlingsavi för trängselskatt.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!