Bagage

Transportstyrelsen tar fram regler och ser till att dessa efterlevs när det gäller luftfart. Det finns regler som styr vad som är tillåtet att ta med sig i sitt bagage. Här har vi samlat information till dig som resenär när det gäller ditt bagage.

Förbered så långt du kan redan hemma – då blir hanteringen på flygplatsen smidigare.

I ditt handbagage

Lägg dina behållare med vätskor i en genomskinlig 1-liters återförslutningsbar plastpåse. Varje behållare får innehålla högst 1 dl (100 ml). Om du inte har någon sådan påse, finns de på alla svenska flygplatser (eventuellt mot en viss betalning).

Packa flytande mediciner, barnmat och dietmat på ett sådant sätt att du lätt kan visa upp dem vid säkerhetskontrollen på flygplatsen. De behöver dock inte ligga i plastpåsar.

Läs mer om vad som gäller för vätskor i handbagaget.

I bagage som du checkar in

Reglerna för begränsningar av vätskor omfattar inte incheckat bagage. Tänk på att packa extra noggrant, om du packar till exempel flaskor med vätska i det incheckade bagaget. Eventuella skador som uppstår på bagage om en flaska skulle gå sönder ersätts inte.

Vad får du ta med ombord?

Vill du veta mer om vad som inte är tillåtet att ta med i handbagage och incheckat bagage? Läs om vad du får ta med ombord.

Informationen ovan gäller för säkerhetskontroll och flygresor vid resa från Sverige.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!