Sök på webbplatsen
Sökresultat
365 träffar på Kör och vilotider på transportstyrelsen.se
Visa:
-
Taxi yrkeskvalifikationsdirektivet
Det här gäller om du har ett utländskt körkort Om du har ett utländskt körkort måste du vara medborgare i ett EES-land för att köra ett svenskt fordon … Är du inte medborgare i ett EES-land behöver du skaffa ett svenskt körkort för att få köra taxi. … Är du inte medborgare i ett EES-land behöver du skaffa ett svenskt körkort för att få köra taxi.
Vägtrafik / Yrkestrafik
-
Lastsäkring
Den utökade B-behörigheten ger rätt att köra fordonskombinationer där bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt är högst 4 250 kg. … Läs gärna mer i foldern Köra personbil eller lätt lastbil med släpvagn. Glöm inte markera utstickande last med exempelvis en röd vimpel. … Om du kör i mörker ska utstickande last märkas ut med ljus och reflexer – vitt framåt och rött bakåt.
Vägtrafik / Trafikregler och vägmärken
-
CE – Tung lastbil med tungt släp
Med ett körkort med behörigheten CE får du köra lastbilar och personbilar utan viktgräns. … Med ett körkort med behörigheten CE får du köra lastbilar och personbilar utan viktgräns. … Du har fyllt 21 år (eller 18 år om du utbildat dig för att köra godstransporter*). Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).
Om oss / Körkort
-
Tillfällig registrering vid import
När du kör fordonet ska du ha med dig det utländska registreringsbeviset. … Det enda undantaget för att få köra fordonet efter den sjunde dagen utan tillfällig registrering är om du ska köra till registreringsbesiktning eller provning … Det kan till exempel vara för att köra till och från en verkstad.
Vägtrafik / Fordon
-
Buss
Körkortskrav: Du behöver D1 eller D-behörighet för att köra buss. För att få köra buss med släp behövs D1E eller DE-behörighet.
Vägtrafik / Fordon
-
Branschträff 17 april
- och vilotider Vägarbetstid Utstationering av förare Följ länken för att läsa rapporten i sin helhet Uppdrag att analysera och följa upp mobilitetspaketets … Vägkontroll visade på statistik för de vägkontroller som kommit in gällande Kör- och vilotider samt cabotage. … Kör- och vilotider (svenska företag) Körning utan kort För lång oavbruten körtid Otillåtet avlägsnande av förarkort Kör- och vilotider (utländska företag
Vägtrafik / Yrkestrafik
-
Hastighet
Här får du veta mer om vilka faktorer du måste ta hänsyn till när du kör ett fordon. … Här får du veta mer om vilka faktorer du måste ta hänsyn till när du kör ett fordon.
Vägtrafik / Trafikregler och vägmärken
-
C1 – Medeltung lastbil
Med ett körkort med behörigheten C1 får du köra lastbilar och personbilar med en totalvikt på högst 7 500 kg. … Med ett körkort med behörigheten C1 får du köra lastbilar och personbilar med en totalvikt på högst 7 500 kg.
Om oss / Körkort
-
Blankett TSTRK1066: Läkarintyg avseende hjärt- och kärlsjukdomar
Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Blanketten används för läkarintyg avseende
Vägtrafik / E-tjänster och blanketter
Ladda ner blankett TSTRK1066 -
A1 - Lätt motorcykel
Med ett körkort med behörigheten A1 får du köra tvåhjuliga motorcyklar där motorn har en slagvolym på högst 125 kubikcentimeter och en effekt på högst … Handledaren ska antingen följa med som passagerare eller själv köra en egen motorcykel. … Om handledaren kör själv, får hen bara övningsköra med en elev i taget. När ni övningskör måste handledaren ha med sig handledarbeviset.
Om oss / Körkort
-
Vattenskoter
För att kunna utbilda sig och få köra vattenskoter krävs det även att man har fyllt ... … För att kunna utbilda sig och få köra vattenskoter krävs det även att man har fyllt 15 år. … Det här behöver du göra för att få köra vattenskoter 1.
Om oss / Fritidsbåtar
-
Nya krav på dubbfria däck
Om du kör med dubbfria däck är det i år extra viktigt att kontrollera om de verkligen uppfyller kraven. … Kör du på äldre däck som saknar symbolen ”alptopp/snöflinga” ... … Kör du på äldre däck som saknar symbolen ”alptopp/snöflinga” är det dags att byta däck.
Om oss / Pressrum
-
Att köra i cirkulationsplats
Broschyren beskriver trafikregler som gäller i en cirkulationsplats.Utgåva 1 Beställning ej möjlig Läs mer eller se film om cirkulationsplatser
Om oss / Publikationer och rapporter
-
Motorredskap
Den högsta hastigheten som ett motorredskap klass I får köra är 50 km/timmen. … Om motorredskapet har en tillkopplad släpvagn som inte är försedd med effektiva bromsar som kan manövreras från motorredskapet, får man endast köra 40
Vägtrafik / Fordon
-
Gågata, cykelgata och gångfartsområde
Du får inte köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordonet. Du som är förare har väjningsplikt mot gående. … Du får inte köra ett motordrivet fordon på en gågata annat än för att korsa den. … En förare som kör in på en väg som är cykelgata har väjningsplikt mot fordon på cykelgatan.
Vägtrafik / Trafikregler och vägmärken
-
Nytt körkort efter återkallelse
Du får köra igen när: vi har fått ett godkänt fotografi och namnteckning, din återkallelsetid är slut, ditt nya körkort är giltigt. … Du får köra igen när: vi har fått ett godkänt fotografi och namnteckning, din återkallelsetid är slut, ditt nya körkort är giltigt. … Du får köra igen när: vi har fått ett godkänt fotografi och namnteckning, ditt nya körkort är giltigt.
Vägtrafik / Körkort
-
Godstrafik inom EU/EES
Från och med den 21 maj 2022 krävs gemenskapstillstånd även för lätta fordon (2.5–3.5 ton) som körs i internationell trafik. … ansök" Förartillstånd Förare som inte är medborgare inom EES, men som är anställda av ett företag i en medlemsstat, måste ha ett förartillstånd för att köra … Ett förartillstånd innebär inte rätt att köra svenskregistrerat fordon i yrkesmässig trafik i Sverige.
Vägtrafik / Yrkestrafik
-
Vägarbetstid
Vägarbetstidslagen gäller för mobila arbetstagare och förare som är egenföretagare och som utför vägtransporter som omfattas av kör- och vilotidsreglerna … Vägarbetstidslagen gäller för mobila arbetstagare och förare som är egenföretagare och som utför vägtransporter som omfattas av kör- och vilotidsreglerna
Om oss / Yrkestrafik
-
Nationellt branschråd Yrkestrafik
- och vilotider. … De utökade funktionerna innebär att vi nu också kommer kunna skicka mindre kör- och vilotids överträdelser (endast antal och datum för överträdelserna) … Vi kommer även kunna rapportera ”gröna kontroller” som är kontroller utan anmärkning enligt kör- och vilotider.
Vägtrafik / Yrkestrafik
-
Redovisning av undantag, intyg eller uppföljning vid en företagskontroll
Ett redovisningsunderlag med anledning av överträdelse av kör- och vilotiderna bör innehålla registreringsnummer datum och tid namnförtydligande beskrivning
Vägtrafik / Yrkestrafik
-
Vad säger den nya regeln?
Enligt den får du som förare inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. … Regeln gäller dig som kör till exempel: moped klass I, moped klass II, traktor, terrängmotorfordon, motorcykel, personbil, taxi, buss, lätt lastbil, tung
Vägtrafik / Trafikregler och vägmärken
-
Efterfordon
Om du kör en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg krävs körkort med behörighet B. … Kör du ett tyngre fordon krävs körkort med behörighet C1 eller C.
Vägtrafik / Fordon
-
Parkeringstillstånd för rörelsehindrade
Tillståndet kan utfärdas både till rörelsehindrade som själva kör motordrivna fordon och till andra rörelsehindrade som regelbundet behöver hjälp av föraren … Transportstyrelsen anser att bedömningen av om en rörelsehindrad, som inte själv kör motordrivet fordon, regelbundet behöver hjälp av föraren utanför fordonet
Vägtrafik / Trafikregler och vägmärken
-
Buss
Skillnaden ligger i hur stora bussar och påkopplade släp du får köra. En buss är en ... … Skillnaden ligger i hur stora bussar och påkopplade släp du får köra. … D – Buss Med behörigheten D får du köra bussar oavsett antal passagerare eller längd.
Vägtrafik / Körkort
-
A2 - Mellanstor motorcykel
Med körkortsbehörigheten A2 får du köra tvåhjuliga motorcyklar där motorn har en nettoeffekt på högst 35 kilowatt (kW) och förhållandet mellan nettoeffekten … Handledaren ska antingen följa med som passagerare eller själv köra en egen motorcykel. … Om handledaren kör själv, får hen bara övningsköra med en elev i taget. När ni övningskör måste handledaren ha med sig handledarbeviset.
Om oss / Körkort