Jonas Bjelfvenstam får förlängt förtroende

2023-02-14

Bild på Transportstyrelsens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam Jonas Bjelfvenstam fortsätter som generaldirektör för Transportstyrelsen. Bild: Josefine Bäckström

Jonas Bjelfvenstam fortsätter som generaldirektör för Transportstyrelsen. Regeringen har fattat beslut om att förlänga förordnandet som högsta chef för myndigheten. Jonas Bjelfvenstam har varit Transportstyrelsens generaldirektör sedan 18 januari 2017 och det nya förordnandet sträcker sig till 30 juni 2026.

Jonas Bjelfvenstam har en gedigen bakgrund inom transportområdet. Förutom sex år som generaldirektör för Transportstyrelsen har han också haft roller som statssekreterare vid Näringsdepartementet och  som generaldirektör för Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

– Jag är hedrad och stolt över förtroendet att leda Transportstyrelsens verksamhet i ytterligare tre år. Samhällsutmaningarna är många och komplexa. Jag ser samtidigt spännande möjligheter inom t.ex. teknikutvecklingen som gör att det kommer att skapas ett mer tillgängligt, säkert och hållbart transportsystem i framtiden. Jag ser fram emot, att tillsammans med alla skickliga medarbetare, kunna vara med och bidra i Transportstyrelsens viktiga arbete, säger Jonas Bjelfvenstam.