2022

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

58 nyhetsartiklar

Nya regler får inte fler att cykla


Transportstyrelsen har på uppdrag av regeringen utrett om en rad regeländringar kan göra att fler börjar cykla.
– Vi ser att det är svårt att få till ökad cykling genom rena regeländringar. Det är generellt andra faktorer som påverkar val av färdmedel, säger Christopher Patten, utredare på Transportstyrelsen.

Publicerades 2022-10-31

Prov för taxiförare förnyas

 

Den 1 november 2022 träder nya föreskrifter om taxiförarlegitimation i kraft. Det innebär bland annat nya regler som höjer säkerheten vid provsituationen och uppdaterade prov: ”Nu får vi en modern, mer relevant och säkrare kunskapsprövning”, säger Jenny Bragg, utredare vid Transportstyrelsen.

Publicerades 2022-10-28

Flygtrafiken fortsätter uppåt

Antalet flygpassagerare till och från svenska flygplatser har nära på fördubblats under det tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Det visar ny statistik från Transportstyrelsen. Samtidigt är det långt kvar till de nivåer som var före pandemin.

Publicerades 2022-10-25

Fixa förarbeviset på gamla meriter

Ett halvår till kan man ansöka om förarbevis för vattenskoter på gamla meriter på sjön.

Publicerades 2022-10-21

Vita bilar vanligast i Sverige

Vit befäster positionen som den vanligaste färgen när svenskarna väljer bilfärg. Det visar siffror som Transportstyrelsen sammanställt. Idag finns över 1,1 miljoner vita bilar i vägtrafikregistret vilket motsvarar 17,8 procent av totalen. Samtidigt fortsätter den lila bilen att vara den mest sällsynta på vägarna. Endast en av sexhundra bilar har den färgen.

Publicerades 2022-10-11