Traineeprogram

Som trainee på Transportstyrelsen få du en unik möjlighet till utveckling och en flygande start i karriären. Du blir en del i ett team och tillsammans arbetar vi med frågor som gör skillnad för medborgarna och som tydligt bidrar till samhällsnyttan.

Att vara trainee

Ett femstjärnigt upplägg, trevliga och välkomnande kollegor och ett växande nätverk. Ungefär så sammanfattar några av deltagarna traineeprogrammet 2022/2023.

6606-malin-falkeling.jpg

Malin

Hur är det att vara trainee?

– Jag gillar verkligen upplägget med en blandning av utbildning och praktiskt arbete. Jag har fått användning av den kunskap jag redan hade samtidigt som jag har fått prova på nya saker och hittat nya områden som intresserar mig. Det har varit ett riktigt givande program där vi har fått unika erfarenheter och ett starkt kontaktnät att dra nytta av nu när vi tar oss an våra nya roller inom myndigheten. Vi har blivit så bra bemötta och omhändertagna av alla vi har träffat. Tack vare programmet har jag också fått uppleva saker utöver det vanliga, bland annat en resa till vårt nordligaste kontor i Arjeplog!

aladdin.jpg

Aladdin

Har traineeprogrammet varit som du förväntade dig?

Det har varit mer än vad jag förväntade mig och en utvecklande upplevelse. Ledarskapet är väldigt bra och professionellt, vilket har gjort det lätt för oss traineer att utvecklas och lära oss. Vår mentor sa alltid att "learning by doing" är den bästa metoden för att lära sig, och det är precis vad vi har fått möjlighet att göra under programmet. Dessutom har alla varit väldigt välkomnande och hjälpsamma, vilket har gjort att vi har lärt känna hela verksamheten. Jag har lärt mig mycket under våra besök ute på avdelningarna och det har varit mycket intressant och givande att få en förståelse för hur hela myndigheten fungerar. Jag har också fått bygga upp ett internt nätverk inom Transportstyrelsen, vilket är mycket viktigt för min utveckling.

haseeb-karbouj.jpg

Haseeb

Hur skulle du beskriva Transportstyrelsen som arbetsplats?

– För mig har Transportstyrelsen alltid varit en arbetsplats där möjligheter växer och människor trivs och utvecklas. Traineeprogrammet är ett bevis på det! Myndigheten satsar verkligen på oss traineer och vill skapa bästa förutsättningar och möjligheter för oss att utvecklas som personer och gå långt i våra karriärer. Det visar också på Transportstyrelsens långsiktiga strategi om att satsa på och bygga kompetens inifrån för att säkra den framtida kompetensförsörjningen. Tack vare den mångfald av personligheter och bakgrunder som finns, skapas en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där vi ständigt inspirerar varandra. Men det mest givande för mig är att arbeta i en verksamhet som strävar efter samhällets bästa. Det är precis vad jag har sökt - att få vara med och bidra till ett säkrare samhälle. Detta har gjort programmet ännu mer meningsfull för mig. Vem vill inte jobba på sådan här arbetsplats?!

6572-jonas-arvidson.jpg

Jonas

Vad får dig att trivas på Transportstyrelsen?

– En förmån som jag uppskattar är möjligheten att variera arbete på kontoret och att arbeta på distans. Jag startar ofta dagen hemma där jag hanterar mejl och läser eller skriver rutiner och annan dokumentation. Sedan tar jag mig in till kontoret för att delta på fysiska möten och träffa mina fantastiska kollegor. Något som är viktigt för mig och som får mig att trivas är gemenskapen och att vi har roligt tillsammans på jobbet, vi skrattar mycket! Under eftermiddagarna arbetar jag oftast från en flexarbetsplats eller på hemmakontoret. Variationen och flexibiliteten är en lyx som jag uppskattar mycket!

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!