2022

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

34 nyhetsartiklar

Dags att fixa förarbeviset

Den 1 maj träder det nya kravet på förarbevis för vattenskoter i kraft. Därmed är det hög tid att planera in utbildningen för den som vill köra vattenskoter i sommar. Men det går också bra att ansöka om förarbeviset på gamla meriter till sjöss.

Publicerades 2022-03-02

Föreläggande mot Trafikverkets banavgifter

Trafikverkets banavgifter för godstrafik måste justeras så att de följer kraven i järnvägslagen. Detta ska införas senast till tidtabellen för 2025, enligt ett föreläggande från Transportstyrelsen.

Publicerades 2022-02-15

Så många förlorade körkortet 2021

41 698 gånger fattade Transportstyrelsen beslut om en körkortsåterkallelse under förra året. Det visar sammanställd statistik som publiceras i dagarna. Det är en i det närmaste oförändrad siffra jämfört med föregående år. Samtidigt har antalet återkallelser ökat med över 27 procent under de senaste fem åren.

Publicerades 2022-01-31

Bli en säker snöskoterförare med rätt utbildning

Det har snart gått 13 år sedan det blev krav på förarbevis för att köra snöskoter. Men Transportstyrelsens kontroller visar på återkommande brister i utbildningen. Elever går miste om viktiga praktiska delar som terrängkörning och får därmed inte den utbildning de har rätt till.

Publicerades 2022-01-27