2020

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

43 nyhetsartiklar

Här är nya vägmärket för cykelgata

Cykelgata heter ett nytt vägmärke som snart kan komma att sättas upp i landets städer. Regeringen har beslutat om ändringar i vägmärkesförordningen och Transportstyrelsen har därför tagit fram nya vägmärken.

Publicerades 2020-10-15

Så kan EU-trailer bli säkrare på vintervägar

Olycksrisken vintertid har visat sig vara högre för EU-trailers än för andra lastbilskombinationer. Det redovisar Transportstyrelsen i ett regeringsuppdrag.

Publicerades 2020-10-15

Transportstyrelsen flyttar pressrummet

Från och med den 13 oktober flyttar vi på Transportstyrelsen vårt pressrum från Mynewsdesk till Via TT. Vi hoppas du uppskattar våra pressutskick och vill du fortsätta följa oss behöver du registrera dig på nytt hos Via TT.

Publicerades 2020-10-13

Flygtrafiken ännu inte återhämtad 2026

Antalet passagerare på svenska flygplatser beräknas minska med i storleksordningen 75 procent i år. Detta som en direkt följd av Coronapandemin som slagit hårt mot flygindustrin. Transportstyrelsens bedömning är att inte heller år 2026 har flygtrafiken hunnit hämtat sig till samma nivåer som innan pandemin.

Publicerades 2020-10-12

Transportstyrelsen föreslår skärpta krav för vattenskoter

Transportstyrelsen föreslår krav på förarbevis för att få köra vattenskoter. Myndigheten föreslår dessutom effektiva påföljder för dem som inte följer kraven. Det är förslag på åtgärder för att höja säkerheten till sjöss, som nu lämnas till regeringen.

Publicerades 2020-10-01