Rekommendationer inför höstens tre planerade stopp mot vägtrafikregistret

2016-07-04

Vi har tidigare informerat om tre stopp mot vägtrafikregistret som kommer att påverka er verksamhet. Efter tidigare dialog och möten med er vill vi nu lämna rekommendationer och mer utförlig information kring vad som gäller:

Anledning till stoppen handlar om att vi byter teknisk plattform för vägtrafikregistret. Läs mer på www.transportstyrelsen.se/vtrflyttar .

 

Lör 27 aug kl 15.00 – mån 29 aug kl 06.00: Genrep

Lör 24 sep kl 15.00 – mån 26 sep kl 06.00: Genrep

Fre 21 okt kl 20.00 – mån 24 okt kl 06.00: Produktionsomläggning

Påverkan

Ovanstående tider är det är stopp mot vägtrafikregistrets produktionsmiljö och det är då inte möjligt att anmäla eller söka några fordons-, körkorts- eller yrkestrafikuppgifter. Det gäller även för organisationer med direktåtkomst till vägtrafikregistret. Vägtrafikregistret öppnar igen senast måndag klockan 06.00. 

Version för utskrift

Alternativ

- Under stoppet i vägtrafikregistret kan ni söka uppgifter i PT- miljön.

(Observera! att det då är i PT- miljön där inga registreringar ska göras eftersom de då inte går mot vägtrafikregistrets Produktionsmiljö)

- Vi rekommenderar alla att registrera till VTR i efterhand, från måndag kl 06.00.

- För egen testverksamhet kan man använda T-/KT-miljön under stoppet.

Övrig information

- Transportstyrelsen laddar PT- miljön med senaste data från P- miljön dagen innan Generalrepetitionerna och produktionsomläggningen.

- Leveranser till ftp server under perioden lagras, och hanteras i turordning, efter stoppen. Vissa förseningar av återrapporter kan förekomma vid köbildning.

Transportstyrelsens e- tjänst, fråga på annat fordon, är öppen under stoppen

Kontakt

E-post: kundansvarigTRA@transportstyrelsen.se

Felanmälan gör du till Transportstyrelsens Servicedesk, e-post tsservicedesk@transportstyrelsen.se eller telefon 0771-559 500.