Flygresenär

Här finns information som är viktig för dig som ska ut och resa med flyg. En stor del av innehållet handlar om vad som är tillåtet att ta med i bagaget.

Extra säkerhetskontroller vid flygning till USA

Från och med den 9 juli 2014 kommer extra säkerhetsåtgärder att införas för de flyg som går från direkt Sverige till USA.

Kontrollerna beräknas inte påverka väntetiderna för passagerarna i någon större utsträckning, men alla resenärer uppmanas att vara i god tid på flygplatsen och bör bege sig till avgångsgaten i god tid innan avgång.

De extra säkerhetskontrollerna sker vid avgångsgaten och inte i den centrala säkerhetskontrollen.

Datorer, mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning säkerhetskontrolleras precis som vanligt tillsammans med övrigt handbagage. Utöver detta kan en passagerare bli ombedd att sätta på utrustningen för att visa att den fungerar normalt vid avgångsgaten. Det är därför viktigt att batterierna är laddade. Om kontrollen inte kan utföras kommer utrustningen inte att kunna medföras ombord.

De extra säkerhetskontrollerna gäller tills vidare.

Vätska i handbagaget och förbjudna föremål

Det är viktigt att känna till vilka regler som gäller för vad du får packa i handbagaget och i det incheckade bagaget. Det finns till exempel regler för hur mycket vätska du får ha i ditt handbagage.

Vad som räknas som vätska och hur dessa ska vara förpackade kan du läsa mer om på sidan som beskriver reglerna för vätskor i handbagaget.

Fler föremål och ämnen som inte är tillåtna att ta med ombord

På sidan vad får jag ta med ombord?  finns information om vilka föremål och ämnen som är förbjudna eller tillåtna ombord på ett flygplan och vilka restriktioner som finns för dem.

Informationen fungerar som ett stöd för dig redan när du packar din väska (både handbagaget och det incheckade bagaget). 

Dela:
Skriv ut