Flygresenär

Här finns information som är viktig för dig som ska ut och resa med flyg. En stor del av innehållet handlar om vad som är tillåtet att ta med i bagaget.

Kontrollera tillstånd innan du köper flygupplevelse

Funderar du på att köpa en flygresa eller en flygupplevelse? Du kanske tänker ge bort en ballongfärd i present, bjuda familjen på en tur med en helikopter eller flyga iväg med ett flygplan med några vänner till något ställe och betala för flygningen? Då är det viktigt att känna till att den som flyger ballongen, helikoptern eller flygplanet måste ha tillstånd som visar att kraven på säkerhet uppfylls.

Läs mer om vad du behöver veta om du tänker köpa flygupplevelse.

Vätska i handbagaget och förbjudna föremål

Det är viktigt att känna till vilka regler som gäller för vad du får packa i handbagaget och i det incheckade bagaget. Det finns till exempel regler för hur mycket vätska du får ha i ditt handbagage.

Vad som räknas som vätska och hur dessa ska vara förpackade kan du läsa mer om på sidan som beskriver reglerna för vätskor i handbagaget.

Fler föremål och ämnen som inte är tillåtna att ta med ombord

På sidan vad får jag ta med ombord?  finns information om vilka föremål och ämnen som är förbjudna eller tillåtna ombord på ett flygplan och vilka restriktioner som finns för dem.

Informationen fungerar som ett stöd för dig redan när du packar din väska (både handbagaget och det incheckade bagaget). 

Dela:
Skriv ut