Registreringsskylt och bevis

Här kan du använda Transportstyrelsens tjänster för att beställa registreringsskylt, personlig skylt eller registreringsbevis.

Registreringsbevis

Det kostar 65 kronor att få en dubblett av del 2 av registreringsbeviset. Beviset skickas mot postförskott och hämtas ut hos ditt postombud. Om du beställer, legitimerar dig och betalar direkt via vår e-tjänst är avgiften istället 50 kronor och beviset skickas då direkt hem till dig som fordonsägare.

Registreringsskylt

Du kan inte välja storlek på registreringsskyltar utan du får den modell och storlek som är avsedd för ditt fordon. Alla ordinarie skyltar för MC, moped och personbil har EU-symbol. Om du har en terrängskoter får du automatiskt en självhäftande skylt. Den skylten har inte EU-symbol.

En vanlig enradig skylt för personbil har yttermåtten 520x110 mm. En skylt för motorcykel och moped har måtten 170x150 mm. Skyltarna är gjorda av aluminium.

Registreringsskyltarna kostar 90 kronor styck. Vi skickar en faktura separat.

Om du inte betalar avgiften, kommer vi att skicka ut en påminnelse där en påminnelseavgift på 50 kronor har förts på.

Du får dina registreringsskyltar levererade inom tre arbetsdagar efter att din beställning har kommit till Transportstyrelsen. Skyltarna skickas till den adress som den registrerade ägaren har i vägtrafikregistret.

Skriv ut