Vattentätt mobiltelefonfodral kan rädda liv

Att kunna larma när man hamnar i vattnet är viktigt för att kunna påkalla hjälp. Ett vattentätt mobiltelefonfodral är en bra och billig investering för ett säkrare båtliv.

Den årliga statistiken visar att flera personer har lyckats larma själva och därmed kunnat räddas till livet tack vare det vattentäta mobiltelefonfodralet. Under de senaste åren har flera personer räddats tack vare att de hade vattenskyddade mobiltelefoner som gjorde det möjligt att kalla på hjälp när de hade hamnat i vattnet. Under 2015 var den siffran minst 8 personer.

För att komma fram på mobilen krävs självklart tillräcklig täckning. Längs kusterna är täckningen ofta god, medan det däremot kan vara sämre täckning i vissa delar av inlandet. Men viktigt att komma ihåg är att larmnumret 112 prioriteras vid dålig täckning, vilket ökar möjligheterna att larma även vid sämre mobiltäckning.

Så förvara din mobiltelefon i ett vattentätt fodral runt halsen när du befinner dig på eller i närheten av vatten. Tillsammans med flytvästen är det en bra säkerhetsdetalj.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!