Appen Hamnkartan

Med hjälp av Transportstyrelsens app Hamnkartan kan du få information om vart närmaste toatömningsstation finns och vilka toatömningsstationer som inte fungerar. Du kan även själv gå in och anmäla om en toatömningsstation är ur funktion eller saknas.

Fördelen med att använda appen är främst att informationen blir mer lättillgänglig och enklare att få fram. Dessutom kan appen använda GPS information från din mobiltelefon och därmed guida dig till närmaste tömningsstation. Appen kan också laddas ner och användas utan internetuppkoppling.

Appen, som än så länge är i en testversion, är en vidareutveckling av den interaktiva hamnkartan som funnits på Transportstyrelsens webbplats sedan 2015.

Så använder du appen

Instruktion, appen Hamnkartan (PDF-fil, 1.3 Mb)

Användargenererad information

Det är inte Transportstyrelsen som uppdaterar informationen i appen. Transportstyrelsen har tagit fram appen för att underlätta för dig som fritidsbåtägare. Det är du som besökt anläggningen, eller hamnarna, som anger om en toatömningsstation eller något annat fungerar eller inte eller kanske saknas där det borde finnas. 

Med hjälp av appen kan du:

  • Titta på en interaktiv karta var det finns toatömningsstationer och om några av dessa är anmälda som icke fungerande. (Telefonens GPS information kan bidra till att du får information om närmaste tömningsstation.)
  • Anmäla en tömningsstation som icke fungerande.
  • Anmäla att en hamn saknar men borde ha en tömningsstation.

Du kan vara anonym när du lämnar informationen.

Appens systemkrav:

  • OS (iPhone/iPad) - version 7.0 eller senare.
  • Android - version 5.1.1 eller senare.

Ladda hem appen

Appen är gratis och finns att hämta från Google Play Butik för Android-enheter eller App Store för Apple-enheter.

Google Play

Ladda hem Hamnkartan i Google Play

App Store

Ladda hem Hamnkartan i App Store

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!