Seminarium för obemannade luftfartyg och U-space

Välkommen till Transportstyrelsens seminarium för obemannade luftfartyg och U-space den 11-12 december 2023. 

Transportstyrelsens seminarium riktar sig till hela branschen, myndigheter, regioner, kommuner, UAS-operatörer och andra brukare av det undre luftrummet. Det blir ett tvådagarseminarium med givande föredrag och diskussioner om nuläge och plan framåt för obemannad luftfart och U-space. Seminariet ger även goda möjligheter till nätverkande och dialog men även flertalet workshops.

Innehåll

Seminariet kommer innehålla föredrag från Transportstyrelsen, andra myndigheter, forskning och utveckling, akademin, verksamma aktörer inom obemannad luftfart, utövare av flygtrafiktjänster, framtida UTM-tjänsteleverantörer. Planerade workshops i ämnen såsom SORA 2.5, pågående forskning, miljö- och bullerutmaningar, samordning, regelutveckling. 

Det finns även möjlighet till ett mindre antal utställare att ställa ut eller förevisa sin verksamhet.

Var och när?

Platsen för seminariet är Renströmmen i Norrköping, den 11-12 december 2023, klockan 08:00-17:00.

Agenda till seminariet kommer att distribueras till de som anmält sig och publiceras här på webbsidan så fort den är fastställd.

Kostnad

Seminariet är avgiftsbelagt med 595 kr per person, då ingår fika och lunch båda dagarna. Avgiften betalas vid ankomst till Renströmmen och inte till Transportstyrelsen. Anmälan är bindande.

Deltagare

Begränsat antal platser. Principen först till kvarn tillämpas. Transportstyrelsen behåller sin rätt att begränsa antalet deltagande från samma organisation.

Om formuläret inte syns eller fungerar

Om anmälningsformuläret inte syns eller fungerar för dig i din webbläsare, testa om möjligt att byta webbläsare till Chrome eller Edge. Alternativt kan du skicka namn, mejladress, din organisation och om du önskar presentera något under seminariet till asm@transportstyrelsen.se.

 

Anmälan