2021

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

58 nyhetsartiklar

Nu kan obetalda felparkeringsavgifter ge användningsförbud

Nu kan felparkeringsavgifter som inte betalats ge användningsförbud. Förbudet inträder när den totala avgiftsskulden uppgår till mer än 5 000 kronor och sex månader har passerat sedan hela skulden skulle ha betalats. Transportstyrelsen har i oktober förenklat för fordonsspekulanter att kontrollera om ett fordon är belastat med användningsförbud.

Publicerades 2021-10-12

Flygets återhämtning kan ta fart

Flygbranschen går nu in i en mer stabil återhämtningsfas. Framför allt utrikesresandet har goda möjligheter att ta ett rejält kliv framåt under nästa år. Det visar Transportstyrelsens passagerarprognos för åren 2021-2027.

Publicerades 2021-10-08

Säkerheten för järnvägsanställda behöver förbättras

Säkerheten i svensk järnväg är visserligen hög. Men för anställda som arbetar i spåren är utvecklingen oroande. Förra året var det tredje året i rad som en dödsolycka inträffade i samband med växling.

Publicerades 2021-09-30

Så ska båtbottenfärgen saneras säkert

Slipning, torrskrapning, blästring med sand eller kolsyra och gelbehandling med skrapa. Det är metoderna som lyfts fram i en ny rekommendation för sanering av bottenfärg, av bland annat Transportstyrelsen. "Följer man den är risken att sprida farliga ämnen omkring sig vid sanering mycket liten", säger miljöhandläggaren Lina Petersson.

Publicerades 2021-09-15

Inbetalningskort för fordonsskatten till digitala brevlådan

I september börjar Transportstyrelsen skicka ut inbetalningskort för ordinarie fordonsskatt digitalt, till de fordonsägare som har en digital brevlåda. Det gör att många som tidigare fått sitt inbetalningskort på papper med posten måste komma ihåg att titta i sin digitala brevlåda för att inte missa att betala i tid.

Publicerades 2021-09-07