2020

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

43 nyhetsartiklar

Transportstyrelsen beslutar om undantag från förordningen om kör- och vilotider med anledning av covid-19 pandemin

Transportstyrelsen beslutar den 16 mars 2020 att under 30 dagar medge undantag från förordningen om kör- och vilotider med anledning av pågående covid-19 pandemi.

Publicerades 2020-03-16

Krav på desinficering av flyg till och från högriskdestinationer

Den europeiska luftfartsmyndigheten (EASA) inför krav på desinficering av flygplan som flugit till eller från högriskflygplatser. Åtgärden är ett led i arbetet med att bekämpa spridningen av coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19. EASAs krav införs utan dröjsmål i Sverige.

Publicerades 2020-03-13

Stopp för flygningar mellan Sverige och Iran på grund av coronavirus

Transportstyrelsen har beslutat att tillfälligt återkalla trafiktillståndet för Iran Air. Det innebär att direktflygningar mellan Sverige och Iran stoppas. Anledningen är den hemställan som Folkhälsomyndigheten inkommit med.

Publicerades 2020-03-02

Nu börjar högsäsongen för trängselskatten

Vid årsskiftet förändrades trängselskatten i Stockholm. Redan nu märks önskade effekter av det. Den 1 mars startar högsäsongen, med höjda skattebelopp vissa tider på dygnet.

Publicerades 2020-02-28

Transportstyrelsen stänger av användare till Strada uttagswebb

Transportstyrelsen drar in behörigheterna för vissa användare av Strada uttagswebb. Myndigheten bedömer att dessa saknar rättslig grund att ta del av personuppgifterna som finns i Strada.

Publicerades 2020-02-27