Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Järnväg, Sjöfart, Luftfart och Väg.

562 nyhetsartiklar

Färre flyger inrikes

Passagerarsiffrorna för inrikesflyget fortsätter nedåt. Det visar ny statistik från Transportstyrelsen, där årets första kvartal jämförs med samma period året innan.

Publicerades 2024-04-12

Vägledning förenklar för laddplatser vid flerbostadshus

Den lagstiftning vi har är tillräcklig för att kommunerna ska kunna anordna laddplatser på allmän platsmark. Det framkommer i det uppdrag som i dag presenteras för regeringen: "Vi ger i rapporten vägledning som stöd till kommunerna om hur lagstiftningen bör tolkas när de ska fatta beslut om laddplatser," säger Lars Carlsson, utredare vid Transportstyrelsen.

Publicerades 2024-04-05

”Körkortsturism” - så här agerar Transportstyrelsen

Sveriges Radio Ekot har i flera inslag rapporterat om att det sker organiserade resor till Rumänien i syfte att byta in utländska körkort till rumänska körkort. De rumänska körkorten byts därefter in till svenska. Transportstyrelsen vill därför beskriva hur vi arbetar med frågan.

Publicerades 2024-03-27

Antalet A-traktorer ökar – men inte antalet olyckor

Under 2023 skadades 504 personer och 2 personer dog i olyckor med A-traktorer inblandade. Jämfört med året innan har antalet A-traktorolyckor stagnerat. Det framkommer i Transportstyrelsens nya sammanställning av olyckor för fem olika fordonstyper: A-traktor, mopedbil, 4-hjuling, snöskoter och elsparkcykel.

Publicerades 2024-03-21

17 personer omkom i trafiken i februari

Under februari har 17 personer minst livet i trafiken, 13 män och 4 kvinnor. 805 personer har skadats under samma period. Det visar preliminära uppgifter som sammanställts av Transportstyrelsen.

Publicerades 2024-03-15