I en debattartikel i Svenska Dagbladet kritiserar Tord Fornander, ordförande för Fordonsbesiktningsbranschen, Transportstyrelsen och de nya besiktningsregler som trädde i kraft 20 maj i år. När Tord Fornander påstår att besiktningsföretagen inte längre kan genomföra miljökontroller på ett effektivt sätt bortser han från att det är besiktningsbranschen som själv begärt förenklade regler vid kontroll av fordonsutsläpp. En önskan som Transportstyrelsen gick till mötes eftersom hanteringen därmed också blev mer rättssäker.
Publicerades 2018-11-07
Det har gått mer än ett år sedan det blev känt att VW manipulerat med mjukvaran i flera dieselmodeller så att utsläppen av kväveoxider påverkats. Detta har väckt frågan: Vad gör svenska myndigheter?
Publicerades 2016-10-11
Vi får ofta frågor om den registerhållningsavgift för lokförarbevis som infördes den 1 januari 2016. Avgiften är en årlig avgift på för närvarande 300 kr och betalas av den som är innehavare av ett lokförarbevis. Den vanligaste frågan är varför Transportstyrelsen infört avgiften och varför man som lokförare tvingas betala?
Publicerades 2016-07-20
Uppgifter i media säger att Transportstyrelsen ska sluta föra statistik över olyckor. Det är helt fel. Att olycksrapporteringen lider av bortfall inom polis och sjukhus är ett känt problem som Transportstyrelsen arbetar med.
Publicerades 2016-02-23
Vi får i nuläget många samtal om våra påminnelseutskick om obetalda felparkeringsavgifter där det påstås att de utfärdade felparkeringsavgifterna är felaktiga. De drabbade fordonen är ofta avställda och finns i andra delar av landet än där själva anmärkningen utfärdats.
Publicerades 2015-05-08
Den 1 oktober gick Sveriges Åkeriföretag ut med ett pressmeddelande om att man skickat en skrivelse till Transportstyrelsen med önskemål om en översyn av företagskontroller. En sådan översyn är redan planerad och är under arbete.
Publicerades 2014-10-02
Det förekommer olika uppgifter om hur mycket det kostar för Transportstyrelsen att ta ut en trängselskatt eller en infrastrukturavgift. Som med mycket annat beror det på hur man räknar och vad som inkluderas i uträkningen.
Publicerades 2014-09-18
I april nästa år blir det förbjudet för fritidsbåtar att släppa ut sitt toalettavfall i vattnet. Istället ska avfallet tömmas i land. Men risken finns att det kommer att saknas möjligheter till sugtömning i ungefär hälften av fritidsbåtshamnarna eftersom utbyggnaden går trögt. Det hindrar fritidsbåtanvändare som vill ta sitt ansvar för miljön att nyttja svenska vatten.
Publicerades 2014-06-16
Uppåt 55 000 personer får varje år stroke eller blir dementa och antalet medicinska återkallelser av körkort uppgår totalt till 8 854. Stroke och demens är sjukdomar som påverkar förmågan att köra bil allvarligt. Dessutom kan man förlora förmågan att inse sin egen bristande körförmåga. Vi uppmanar nu anhöriga och läkare att förbättra landets trafiksäkerhet genom att hjälpa den som inte kan göra en egen bedömning av sin körförmåga att ställa bilen.
Publicerades 2014-03-12
Är du säker på att du vill logga ut?