Allmänna frågor om appen

Du kan

 • anmäla
  - ägarbyte
  - påställning
  - avställning
 • se ditt trängselskattesaldo och dina preliminära dygnsbelopp
 • få information om ditt fordon
 • söka uppgifter om fordon som ägs av andra.

Appen finns att hämta från Google Play Butik för Android-enheter eller App Store för Apple-enheter. Den är gratis.

I de flesta fall beror det på att kameran på enheten du försöker ladda ner appen till saknar autofokus. Kameran behöver autofokus för att det ska vara möjligt att skanna in registreringsbevisets data matrix och på så sätt lägga till ett fordon i appen.

Om fordonet ägs av en privatperson får vi inte lämna ut personrelaterade uppgifter över internet. I detta läge erbjuds du som är användare i stället att få begränsade ägaruppgifter via sms.

Den innehåller bland annat registreringsnummer, personnummer och kontrollnummer.

Några mobil-modeller klarar inte av att skala ned och anpassa appen till rätt format.

 

Du kan endast lägga till ett fordon i appen om du har det senaste utfärdade registreringsbeviset del 1 eller del 2. Det finns även några tidiga versioner (utfärdade 2004–2005) av registreringsbeviset del 1 och del 2 som saknar datamatrix.

Om ditt registreringsbevis saknar datamatrix kan du beställa ett nytt. Ett registreringsbevis beställer du enklast via vår e-tjänst Beställ registreringsbevis.

Nej det bör du inte göra. Datamatrixen på del 2 ska skannas in en gång till om fordonet ska säljas. 

Med nya iOS8 kom en förändring som påverkar appen och det är att man måste godkänna att appen får tillgång till mobilens kamera (gäller samtliga appar som behöver tillgång till kameran). När man startar appen första gången (efter att iOS8 installerats) så ska man få upp en ruta där man får välja om man godkänner att appen får använda kameran, svarar man nej där så kan inte appen skanna.

Gå in denna väg för att ändra inställningen:

 • Inställningar - Integritetsskydd – Kamera
 • Ändra inställningen till "På" (grönmarkerad), efter det ska det gå bra att skanna igen.

Vi rekommenderar i första hand att du har ett lås på själva mobilen, för att hindra att någon obehörig kommer åt information.

Om du använder en Android-enhet, kan du installera en särskild app som gör det möjligt att lösenordsskydda appar. (Sök till exempel på "app lock" eller "app lås" i Google Play.)

Apple och iOS erbjuder inte möjligheten att lösenordsskydda appar på samma sätt som Android. Men på senare versioner av iOS har det blivit möjligt att skydda inloggningen i en app med hjälp av Touch ID eller lösenord.

Vi planerar inte att införa lås eller inloggning i vår app.