Kvalificerad utredare/samhällsekonom


Ansök senast: 2018-04-02 | Placeringsort: Flera orter, se annonstext | Ref: 2178

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och för företag. Vi är en arbetsplats där olika kompetenser samarbetar för att ständigt utveckla vår verksamhet.

För att du ska trivas hos oss har du förmågan att lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Du är ansvarstagande, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid. 

Vi söker en engagerad medarbetare som tillsammans med verksamheten kan bidra till att utveckla styrning och stöd av myndighetsgemensam utredningsmetodik och samhällsekonomisk analys. 

Ditt framtida arbete

Sektion utvärdering och omvärld ansvarar för utveckling och förvaltning av myndighetsgemensam utredningsmetodik inklusive samhällsekonomiska analyser.

Vi behöver nu förstärka vår centrala utvecklings- och förvaltningsorganisation med en kvalificerad medarbetare som kommer att bidra till utvecklingen inom området i syfte att öka myndighetens förmåga att genomföra utredningar och samhällsekonomiska analyser. Du kommer att vara med och utveckla både styrning och stöd för utredningar och samhällsekonomiska analyser som tillämpas i våra kärn- och stödverksamheter. Arbetet sker i nära samarbete med övriga samhällsekonomer och kvalificerade utredare inom myndigheten. Därutöver kommer du även att driva och delta i strategiskt utrednings- och analysarbete.

Du arbetar tillsammans med ca 75 kvalificerade medarbetare på avdelning strategisk utveckling och förvaltning där vi främst arbetar med myndighetsgemensamma strategiska frågor som myndighetens ledningssystem, verksamhetsarkitektur, omvärldsanalys, projektstyrning, informationsförvaltning och digitalisering.  

 

Dina framtida arbetsuppgifter är att

 • medverka till att utveckla och förvalta myndighetens metodik för utredningar samt samhällsekonomisk analys,
 • stödja myndighetens kärnavdelningar i tillämpningen av den gemensamma metodiken,
 • delta i myndighetsgemensamma arenor samt samverka med aktörer utanför myndigheten,
 • genomföra och delta i projekt, utredningar och analyser inom avdelningens och myndighetens ansvarsområden,
 • medverka i övrigt förekommande uppgifter inom avdelningen, t ex svara på remisser och delta i styr- och referensgrupper.

Du måste ha

 • nationalekonomisk eller samhällsvetenskaplig examen motsvarande kandidatnivå,
 • flerårig arbetslivserfarenhet av samhällsekonomiskt analys- och utredningsarbete,
 • god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du också har 

 • arbetslivserfarenhet av att leda projekt eller utredningar,
 • arbetslivserfarenhet av statistiskt analysarbete.

Dina viktiga egenskaper

 • är att kommunicera, samverka och samarbeta med andra,
 • är drivande och har förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar och ta initiativ till förbättringar,
 • är lösningsfokuserad, analytisk och strukturerad,
 • är att ställa om till nya förutsättningar och omprioriteringar.

Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter både inom och utanför Transportstyrelsen så värdesätter vi din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping eller Borlänge och innebär en del resor inom Sverige. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning. Du är välkommen att kontakta 

enhetschef Mats Andersson på 010-495 56 60 eller mats.andersson@transportstyrelsen.se.   Saco, Maria Inghamn och ST, Annica Ohlsson nås via vår växel på 0771-503 503. 

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill

 

Därför behöver vi din ansökan senast den 2 april 2018 märkt med referensnummer TSG 2018-943. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första ur valet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega! 

Till alla lediga jobb Sök det här jobbet