It jobb: Ledande It-arkitekt


Ansök senast: 2018-01-23 | Placeringsort: Örebro | Ref: 2097

Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där olika kompetenser samarbetar för att ständigt utveckla vår verksamhet.

För att du ska trivas hos oss har du förmågan att lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Du är ansvarstagande, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för våra olikheter. Som medarbetare hos oss bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Som ledande it-arkitekt arbetar du på it-avdelningens strategienhet. Det är en lyssnande, tänkande och ledande roll som både ser och skapar helhetsbilden tillsammans med våra strateger och de övriga it-arkitekterna.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen ingår att leda och hålla samman området it-arkitektur inom myndigheten. Arbetsuppgifterna innehåller omvärldsbevakning, leda eller delta i utredningar, ta fram och underhålla strategier och målbilder, agera förändringsledare eller styrgruppsmedlem i projekt/förvaltningsobjekt. I arbetsuppgifterna ingår även att på ledningens uppdrag säkerställa att alla som arbetar med it-arkitektur på avdelningen och inom myndighetens projekt och förvaltningsobjekt har förutsättningarna att lyckas.

I rollen är du en specialist i generella frågeställningar. Du har djup förståelse för komplexa organisationer och lika komplexa it-miljöer där stora mängder av applikationer interagerar med varandra. Du har en bred teknisk förståelse men arbetar helst med människorna som finns runt tekniken.

Du måste ha

  • akademisk examen inom it-området eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt som vi bedömer vara likvärdig
  • flerårig arbetslivserfarenhet inom it-området i en stor och komplex it-organisation
  • flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med komplex it-arkitektur.

Det är meriterande om du också har

  • certifieringar inom it- och/eller verksamhetsarkitektur
  • utbildningar inom förändringsledning
  • ledande position, projektledare, förvaltningsledare eller likvärdigt

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med placering i Örebro. Vi tillämpar normalt provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är välkommen att kontakta

TF enhetschef Dan Johansson, 010-49 56074, dan.johansson3@transportstyrelsen.se,

SACO, Nils Forsman, och ST, Leena Sutela, nås via vår växel 0771‑503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill

därför behöver vi din ansökan senast den 23e januari 2018 märkt med referensnummer TSG 2017-4454. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Till alla lediga jobb Sök det här jobbet