Inte längre några T på taxiskyltar

2017-04-03

Bild på ordinarie taxi från den 1 april 2017
Nytt utseende på taxiskyltar från den 1 april 2017

Taxiskyltens utseende förändras från och med den 1 april 2017. Det T som tidigare varit instansat till höger om registreringsnumret tas bort. I övrigt ser taxiskylten ut som förut, med svart text på gul botten.

Den mindre förändringen görs av kostnadsskäl. Det är helt enkelt billigare att trycka skyltar med ett enhetligt utseende. Borttagandet av det extra T:et gör att skylten får exakt samma utseende som en ordinarie registreringsskylt, med skillnaden att taxiskylten fortfarande är gul i färgen.

Ordinarie taxiskylt från den 1 april 2017

Ordinarie taxiskylt från den 1 april 2017

 

Liten taxiskylt från den 1 april 2017

Liten taxiskylt från den 1 april 2017

– Det är vårt ansvar att göra förändringar som innebär så låga kostnader för medborgaren som möjligt. Den här förändringen innebär lägre kostnader i tillverkningen av registreringsskyltar. Samtidigt kommer det fortfarande att vara enkelt att identifiera en taxi genom den gula färgen på registreringsskylten, säger Jan-Olov Öhrn, direktör för fordonsinformationsavdelningen på Transportstyrelsen.

Skyltar som tillverkats innan den 1 april 2017 och som har det gamla utseendet med ett instansat T kommer fortfarande att vara giltiga.

Om registreringsskyltar (på denna webbplats)

Till toppen