Flygförbud över Sweden Rock Festival

2018-06-04

Transportstyrelsen har beslutat om flygförbud i samband med Sweden Rock Festival i Norje, Sölvesborg. Flygförbudet gäller från den 6 juni kl. 12 till den 10 juni kl. 10.

Sweden Rock Festival är en av Europas största rockfestivaler med stor tillströmning av publik. Festivalen äger rum mellan den 6 och 9 juni i Norje, Sölvesborg och förväntas ha runt 35 000 besökare per dag. För att arrangemangets genomförande ska bli säkert och tryggt och få bort störningar från andra luftfartyg än exempelvis polishelikopter och helikopter för sjuktransport har Transportstyrelsen beslutat om flygförbud över området.

Förbudet gäller alla luftfartyg, inklusive drönare, modellflyg och skärmflyg. Reguljärt flyg till och från Ronneby Airport, polisflyg, ambulansflyg och svenskt militärflyg är undantagna från förbudet.

Transportstyrelsen har rätt att besluta om tillfälliga förbud mot flygtrafik inom avgränsade områden, så kallade restriktionsområden. Beslut kan fattas om det bedöms som nödvändigt om allmän ordning och säkerhet kräver det. Beslutet är fattat efter ansökan från Polisen.

Till toppen