Flygförbud i norra Sverige vid flygvapenövning

2019-03-21

I mars 2019 genomförs en flygvapenövning i norra Sverige. Övningen pågår mellan kl. 12.00 fredagen den 22 mars, till och med kl. 12.00 onsdagen den 27 mars. Under tiden som övningen genomförs kommer delar av luftrummet att vara stängt för allt flyg som inte deltar i övningen, med vissa undantag.

Flygvapenövningen är en årligt återkommande övning, som i år är förlagd till norra Sverige. Övningen sträcker sig från Kiruna i norr ner till strax söder om Vilhelmina och Lycksele i söder. Det kommer att upprättas ett tillfälligt restriktionsområde för övningen. Restriktionsområdet sträcker sig från fjällkedjan i väster, norr om Kiruna i norr, in till finska gränsen i öster, till Vilhelmina och Lycksele i söder.

Under tiden som övningen genomförs kommer delar av luftrummet att vara stängt för allt flyg som inte deltar i övningen. Undantagen är flygtrafik till och från flygplatser i övningsområdet som färdplanerar enligt tillfälligt bestämda flygvägar, för att påverka övningen så lite som möjligt.

Läs mer om övningen på Försvarsmaktens webbplats.

Karta över restriktionsområde norra Sverige flygvapenövning 2019

Till toppen