Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Väg

308 nyhetsartiklar

Nu införs broavgift på Skurubron

Från och med den 1 oktober kostar det fyra kronor att åka över nybyggda Skurubron, som förbinder Stockholm med östra Nacka och Värmdö. Avgiften gäller dygnet runt, alla dagar, året runt. Som fordonsägare är man själv ansvarig för att betala in sina avgifter till Transportstyrelsen i tid.

Publicerades 2023-09-28

Över 16 000 alkolås under 10 år

I Sverige finns möjligheten att ha körkort med villkoret alkolås. Villkoret innebär att den som dömts för rattfylleri kan fortsätta köra bil under förutsättning att man bekostar installationen av alkolås i sin bil och går på regelbundna medicinska kontroller. Under de senaste 10 åren har Transportstyrelsen beslutat om över 16 000 körkort med det. Det är flest i Europa.

Publicerades 2023-09-18

66 personer miste livet i vägtrafiken under sommaren

Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti dog 66 personer i trafiken, enligt Transportstyrelsens preliminära statistik: "Det är lite lägre jämfört med samma period åren 2018–2022, då i genomsnitt 73 personer dog i trafiken under juni-augusti," säger Ole Brus, statistiker vid Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-09-15

Skärpta regler för A-traktorer ska öka trafiksäkerheten

Idag skärps reglerna för att köra A-traktor. Förändringarna ska öka säkerheten för A-traktorförare, passagerare och andra trafikanter: "Det är ett viktigt steg för att göra trafiken tryggare för alla", säger Josefin Hallenberg, utredare vid Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-08-31

Brist på färdskrivare ger tillfälliga regler

Från och med måndag ska färdskrivare i nyregistrerade fordon ha en ny version för att få användas i yrkestrafik på väg. Men eftersom det råder brist på sådana färdskrivare kommer Transportstyrelsen och polisen under en period inte att ta ut böter eller sanktionsavgifter för detta.

Publicerades 2023-08-17