Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Väg

308 nyhetsartiklar

Sms-tjänsterna får nytt nummer tillsvidare

Avgiften för att använda Transportstyrelsens sms-tjänster tas bort. Samtidigt får tjänsterna ett nytt nummer. Det nya numret är 71640.

Publicerades 2023-03-29

Fokus på krocksäkerhet för alla

Transportstyrelsens utredare Pernilla Bremer ska leda ett internationellt arbete för jämlik krocksäkerhet:
– Det vi ska göra nu är att undersöka hur krockskador påverkas utifrån ålder, kön, längd och vikt. Vi ska sammanställa kunskap för att se om behov finns för att utveckla ett inkluderande regelverk inom området, säger Pernilla Bremer, ordförande för en helt nybildad arbetsgrupp inom UNECE.

Publicerades 2023-03-16

Kraftig minskning av kollektivtrafiken under pandemin

Resandet med tåg och buss fortsatte minska under 2021. Den långväga busstrafiken har fortfarande inte lyckats återhämtat sig efter pandemin. Det framkommer i Transportstyrelsens nya rapport om utvecklingen inom transportmarknaden.

Publicerades 2023-03-02

Antal omkomna i vägtrafiken ökar

19 personer omkom och 1 057 skadades i vägtrafiken under årets första månad. Det är nio fler omkomna än under januari förra året. Det visar de preliminära uppgifter som sammanställts av Transportstyrelsen den 15 februari.

Publicerades 2023-02-15

Bättre luftkvalitet med skärpt miljökontroll av bilen

Transportstyrelsen har analyserat förutsättningar för mer omfattande miljökontroller när det är dags för bilbesiktning:
– Luftkvaliteten i Sverige har blivit bättre de senaste decennierna, men transporter är fortfarande en stor källa till luftföroreningar som påverkar hälsa och miljö negativt, säger Kjell-Olof Matsson, utredare på Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-02-15