Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Väg

302 nyhetsartiklar

Bättre koll på mätarställningen ska minska mätarfusket

Från och med den 21 maj ska obligatorisk kontroll av mätarställningen ske för att se om mätarställningen är högre än vid föregående besiktning.
– Uppgifterna kommer tydligt finnas med på besiktningsprotokollet så att det enkelt går att kontrollera att allt står rätt till, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-05-16

41 personer har mist livet i vägtrafiken

Totalt har 41 personer omkommit i vägtrafiken under årets första tre månader. Det är 11 fler än under samma period året innan. Det visar preliminära uppgifter som sammanställts av Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-04-17

Transportstyrelsens nya överdirektör utsedd

Regeringen har utsett Ann-Cathrine Wikström till ny överdirektör på Transportstyrelsen. Ann-Cathrine arbetar för närvarande som stabschef och ställföreträdande generaldirektör på Rättsmedicinalverket. Hon har även en bakgrund med tjänster inom Åklagarmyndigheten och Regeringskansliet. Ann-Cathrine tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Publicerades 2023-04-13

Utsläppen minskar ytterligare från den nya personbilsflottan

Koldioxidutsläppen från den genomsnittliga nya personbilen under 2022 var 66,6 gram/km. Det är en minskning från året innan och den lägsta siffra som någonsin uppmätts. Det visar siffror som Transportstyrelsen nu redovisar till EU-kommissionen.

Publicerades 2023-04-06

Sms-tjänsterna får nytt nummer tillsvidare

Avgiften för att använda Transportstyrelsens sms-tjänster tas bort. Samtidigt får tjänsterna ett nytt nummer. Det nya numret är 71640.

Publicerades 2023-03-29