Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Väg

289 nyhetsartiklar

Antal skadade i olyckor med elsparkcykel ökar kraftigt

Under 2022 skadades 3 334 personer och 4 personer dog i olyckor med elsparkcykel inblandad. Det är en ökning av antalet skadade med 35 procent jämfört med året innan. Det framkommer i Transportstyrelsens nya sammanställning av olyckor för fem olika fordonstyper: A-traktor, mopedbil, 4-hjuling, snöskoter och elsparkcykel.

Publicerades 2023-05-30

Skärpta studentflaksregler från och med i år

Vid årsskiftet förtydligades reglerna som gör det möjligt att genomföra flakåkning i samband med exempelvis studentfiranden. För att det ska vara tillåtet måste åkningen ske i direkt samband till själva arrangemanget.

Publicerades 2023-05-22

Bättre koll på mätarställningen ska minska mätarfusket

Från och med den 21 maj ska obligatorisk kontroll av mätarställningen ske för att se om mätarställningen är högre än vid föregående besiktning.
– Uppgifterna kommer tydligt finnas med på besiktningsprotokollet så att det enkelt går att kontrollera att allt står rätt till, säger Anders Gunneriusson, utredare på Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-05-16

41 personer har mist livet i vägtrafiken

Totalt har 41 personer omkommit i vägtrafiken under årets första tre månader. Det är 11 fler än under samma period året innan. Det visar preliminära uppgifter som sammanställts av Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-04-17

Transportstyrelsens nya överdirektör utsedd

Regeringen har utsett Ann-Cathrine Wikström till ny överdirektör på Transportstyrelsen. Ann-Cathrine arbetar för närvarande som stabschef och ställföreträdande generaldirektör på Rättsmedicinalverket. Hon har även en bakgrund med tjänster inom Åklagarmyndigheten och Regeringskansliet. Ann-Cathrine tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Publicerades 2023-04-13