Nyhetsarkiv

158
128
136
382
Välj alla
Visar kategori: järnväg.
158 nyheter

Upphandlad persontrafik lönsam för tågbolagen

Vi reser mer och mer på tåg. Det märks såväl i resandestatistiken som i järnvägsföretagens ekonomi. Det framgår av Transportstyrelsens rapport om utvecklingen för person- och godstransporter på väg och järnväg.

Publicerades 2018-03-06

Digitala påminnelser gynnar miljön

Transportstyrelsen fortsätter sin satsning med att digitalisera utskick av meddelanden. I mars månad börjar myndigheten därför att skicka tilläggsavgift för trängselskatt och förseningsavgift för infrastrukturavgifter digitalt.

Publicerades 2018-03-05

Transportstyrelsen välkomnar oberoende utredning

I dag överlämnades regeringens oberoende utredning om Transportstyrelsens hantering av myndighetens upphandling av it-drift till infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Publicerades 2018-02-23

I dag lämnas Transportstyrelsens rapport om hanteringen av skyddsvärda uppgifter

Transportstyrelsen har på uppdrag av regeringen kartlagt vilka uppgifter som hanteras av icke-säkerhetsprövad personal efter att myndighetens it-drift utkontrakterats. I dag lämnas rapporten till regeringen.

Publicerades 2018-01-23

Vilka fordon kommer att omfattas av de nya kraven på certifierad underhållsansvarig enhet?

Nu finns det ett förlag på nya regler för underhållsansvarig enhet på EU-nivå. Exakt hur kraven kommer att påverka oss i Sverige går inte att säga i dag, men den som är aktör på järnvägen har nu chans att tycka till om förslaget.

Publicerades 2018-01-11

Till toppen