Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Luftfart.

158 nyhetsartiklar

Höjda avgifter från 2023

Den 1 januari 2023 justerar Transportstyrelsen många avgifter inom luftfart, sjöfart, järnväg och vägtrafik. I en del fall sänks avgifter men i huvudsak handlar det om höjningar. En sänkning som berör många är vägtrafikregisteravgiften medan det blir dyrare att ta ett drönarkort.

Publicerades 2022-11-29

Flygtrafiken fortsätter uppåt

Antalet flygpassagerare till och från svenska flygplatser har nära på fördubblats under det tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Det visar ny statistik från Transportstyrelsen. Samtidigt är det långt kvar till de nivåer som var före pandemin.

Publicerades 2022-10-25

Unika drönarflygningar i Östergötland

I dagarna genomförs flera demonstrationer med drönare i Östergötland. Det är en del i en europeisk satsning. På Linköpings flygplats visas ny teknik för ett säkrare luftrum upp och mellan Linköping och Norrköping flyger en drönare lastad med tio kilo last. För att flygningarna ska kunna genomföras har Transportstyrelsen upprättat tillfälliga restriktionsområden för övrig luftfart och utfärdat operativa tillstånd för drönaroperatörerna.

Publicerades 2022-10-05

Flygets återhämtning saktar in

Passagerartrafikens återhämtning efter pandemin mattas tillfälligt av under nästa år. Ett oroligt omvärldsläge och en förväntad lågkonjunktur ligger bakom bedömningen i Transportstyrelsens nya passagerarprognos för åren 2022-2028.

Publicerades 2022-10-03

Klart med ny it-direktör på Transportstyrelsen

Den 3 oktober tillträder Linn Myhrman uppdraget som it-direktör vid Transportstyrelsen. Hon kommer närmast från en tjänst som it-chef vid Stockholms universitet. Dessförinnan har hon haft ett antal chefsbefattningar på Skatteverket och även arbetat som konsult. Linn har bland annat en examen i informatik från Mälardalens högskola.

Publicerades 2022-08-23