Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.

47
49
81
158
Välj alla
Visar kategori: luftfart.
81 nyheter

Flygningar till Iran: Vi sätter passagerarnas säkerhet främst

Vi får många frågor med anledning av att vi beslutat om att tillfälligt återkalla trafiktillståndet för Iran Air, vilket innebär att flygningar mellan Sverige och Iran tillfälligt stoppas.

Publicerades 2020-01-14

Transportstyrelsen stoppar tillfälligt flygningar till Iran

Transportstyrelsen har beslutat att tillfälligt återkalla trafiktillståndet för Iran Air gällande flygningar mellan Sverige och Iran. Orsaken är oklarheter kring olyckan och säkerheten för den civila luftfarten.

Publicerades 2020-01-10

Elva omkom inom allmänflyget 2019

Under 2019 omkom elva personer i olyckor med svenska privatflygplan inom allmänflyget. Ingen person har omkommit inom den kommersiella luftfarten. Det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

Publicerades 2020-01-08

Möt oss på Transportforum

Den 8-9 januari hålls Transportforum, Nordens största årliga konferens inom transportsektorn. Konferensen arrangeras av statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, på Konsert och kongress i Linköping.

Publicerades 2020-01-07

Nya regler behövs för att självkörande fartyg ska bli verklighet

Det finns en rad automatiserade system inom sjöfart i dag och potentialen att utveckla tekniken är stor. Tekniken kan leda till färre olyckor, större effektivitet och mindre miljöpåverkan. Men för att potentialen ska kunna nyttjas fullt ut krävs nya regler. Det visar Transportstyrelsens nya rapport om smarta fartyg.

Publicerades 2019-12-19

Till toppen