Det finns inget som heter ”brukarkort”

2024-02-07

Biltrafik på väg Transportstyrelsen varnar för bedrägeriförsök. Foto: Liza Simonsson

Transportstyrelsen vill varna för bedräglig reklam som skickats ut till personer i landet. Enligt utskicken är Transportstyrelsen adresskälla till utskicken vilket inte stämmer.

Transportstyrelsen har uppmärksammats på att fordonsägare får hem reklam och i den erbjuds att skaffa så kallat brukarkort. Enligt utskicken krävs brukarkort för att få använda fordon som står registrerad på en annan person eller vid utlåning av ditt eget fordon till någon annan. I utskicken anges adresskälla: Transportstyrelsen.

Brukarkort finns inte hos Transportstyrelsen

Vi på Transportstyrelsen vill understryka att vi inte har med dessa utskick att göra och att det absolut inte finns krav om brukarkort. Det är ett försök att begå bedrägeri och liknar tidigare försök, vi uppmanar er att inte gå på det.

– Det är tyvärr ytterligare ett i raden av försök att lura människor genom ord och begrepp som är snarlika begrepp som återfinns i vår riktiga verksamhet. Men jag vill understryka att det inte finns något som heter brukarkort och det finns inga krav på sådant när man lånar ut sin bil, säger Christofer Kärrdahl, strateg på Transportstyrelsen.