Sms-tjänsterna får nytt nummer tillsvidare

2023-03-29

Bild på en kvinna som skriver på sin mobiltelefon. Transportstyrelsens sms-tjänster får nytt nummer. Bild: Liza Simonsson

Avgiften för att använda Transportstyrelsens sms-tjänster tas bort. Samtidigt får tjänsterna ett nytt nummer. Det nya numret är 71640.

Fram tills nu har det kostat 3 kronor att beställa ett sms med fordonsinformation. Transportstyrelsen tar nu bort kostnaden och i samband med det får tjänsterna ett nytt nummer. (Teleoperatörens avgifter kan fortfarande tillkomma.)

Det nya numret 71640 gäller från och med den 27 mars 2023.

Transportstyrelsens sms-tjänster

Vem äger fordonet?

Sms-tjänst som visar kortfattad ägar- och fordonsinformation. Skicka registreringsnumret till 71640. Du får inom kort ett svars-sms med informationen.

Besiktningsuppgifter

Sms-tjänst som visar besiktningsuppgifter för ett visst fordon. Skicka bes.registreringsnumret till 71640 (alltså exempelvis bes.MLB912). Du får inom kort ett svars-sms med informationen.

Söker du mer omfattande fordonsinformation?

På grund av teckenbegränsningen i ett sms är informationen kortfattad. Mer omfattande fordonsinformation går att få via någon av Transportstyrelsens övriga tjänster:

Fordonsuppgifter – sök med registreringsuppgifter (e-tjänst)

E-tjänst som visar fullständig fordonsinformation. Det går också att beställa e-post med ägaruppgifter.

Fordonsuppgifter – sök med registreringsuppgifter

Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor, 0771-14 15 16 (telefonitjänst)

Röststyrd telefonitjänst. Om du säger ”ägaruppgifter” kopplas du vidare till en automatisk tjänst där du får uppgifter upplästa för dig.