Klart med ny it-direktör på Transportstyrelsen

2022-08-23

Bild på Transportstyrelsens nya it-direktör Linn Myhrman. Linn Myhrman har utsetts till ny it-direktör på Transportstyrelsen. Bild: Niklas Björling/Stockholms universitet.

Den 3 oktober tillträder Linn Myhrman uppdraget som it-direktör vid Transportstyrelsen. Hon kommer närmast från en tjänst som it-chef vid Stockholms universitet. Dessförinnan har hon haft ett antal chefsbefattningar på Skatteverket och även arbetat som konsult. Linn har bland annat en examen i informatik från Mälardalens högskola.

– Det känns väldigt spännande och jag är glad att jag har fått förtroendet att ta mig an detta uppdrag. Jag hoppas kunna bidra med min långa erfarenhet inom myndighetsvärlden och komplexa it-verksamheter, säger Linn Myhrman, tillträdande it-direktör på Transportstyrelsen.

I likhet med sin företrädare är Linn bosatt i Västerås. Nuvarande it-direktören Peter Book övergår den 3 oktober till ett uppdrag som senior rådgivare på avdelning Strategisk utveckling och förvaltning.

– Det är väldigt glädjande att vi lyckats knyta Linn Myhrman till Transportstyrelsen. Linns erfarenhet från arbete med kundnära tjänster och strategiska it-frågor, bland annat på Skatteverket, kommer vara ett viktigt bidrag i vårt framtida utvecklingsarbete. Det gäller inte minst när vi nu skapar en egen driftorganisation för it, stärker säkerheten ytterligare och att vi under de närmaste åren dessutom bygger ett helt nytt vägtrafikregister, säger Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör på Transportstyrelsen.